Quick is de eerste sportvereniging in Nederland met een regenboogvoetbalveld

DEN HAAG - De Haagse Voetbal & Cricket Vereniging Quick heeft het allereerste regenboogvoetbalveld van Nederland. Het veld werd afgelopen weekeinde feestelijk geopend en moet duidelijk maken dat bij de vereniging iedereen wordt geaccepteerd en gerespecteerd ongeacht de achtergrond of geaardheid.
De voorzitter van Quick, Willem van Nieuwkerk, laat in een verklaring weten trots te dat zijn vereniging zo’n veld heeft. ‘Ons motto is een goede (sport)opleiding in een goed nest. Dit weerspiegelt de kernwaarde dat iedereen op Quick zichzelf kan zijn en zich geaccepteerd voelt. Een open en respectvolle houding naar elkaar is daarbij een voorwaarde. Dit kleurrijke veld benadrukt dat iedereen welkom is en in een veilig omgeving kan sporten. Voor mij straalt het regenboogveld vrolijkheid en positiviteit uit, en daar word ik enorm blij van,’ stelt hij.
De gemeente Den Haag ondersteunt sportverenigingen bij het creëren van een inclusieve en diverse sportomgeving. Volgens het college van burgemeester en wethouders moet iedereen zichzelf kunnen zijn en zich veilig kunnen voelen bij een sportvereniging. Daarom steunt de gemeente alle Haagse verenigingen die een van hun sportvelden willen omtoveren tot regenboogveld of op een andere manier deze boodschap wil uitdragen.
Daarbij wordt per vereniging bekeken wat mogelijk is. Zo wordt rekening gehouden met regels en vereisten van de betreffende sport. Verder zijn regenboogaanvoerdersbanden beschikbaar voor teams die inclusiviteit willen uitdragen tijdens de wedstijd.

Paarse vlag bij ADO

Afgelopen vrijdag, op Paarse Vrijdag, wapperde ook voor het eerst de Regenboogvlag bij ADO Den Haag. De club wil zich daarmee solidair tonen met de LHBTI+-gemeenschap. De regenboogvlag werd gehesen om te laten zien dat iedereen zichzelf mag zijn en zich sociaal veilig en geaccepteerd moet kunnen voelen.
De Roze Règahs, de roze supportersvereniging van ADO Den Haag, is blij dat de club dit deed. Roze Règâh Roxanne: 'Wij zijn ongelooflijk trots dat onze club de LHBTI+-gemeenschap op deze manier steunt. ADO laat met het wapperen van de regenboogvlag zien dat de club staat voor de leus: Voetbal is voor iedereen.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!