Opnieuw tientallen miljoenen voor Zuidwest: 'Samen zetten we onze schouders eronder'

© Gemeente Den Haag
DEN HAAG - Den Haag krijgt opnieuw miljoenen toebedeeld voor het verbeteren van de woonkwaliteit in Zuidwest. Het gaat om een totaalbedrag van 36 miljoen euro. Dat geld wordt ook gebruikt om armoede te bestrijden, de weg naar werk en onderwijs makkelijker te maken en om mensen samen te brengen.
Het ministerie van Binnenlandse Zaken maakte dinsdag bekend dat er vanuit het Volkshuisvestingsfonds 19,3 miljoen euro is toegekend voor de komende tien jaar. De gemeente draagt ook bij waardoor het totaalbedrag voor woningverbetering in Zuidwest uitkomt op 27,6 miljoen euro.
Met het geld worden 1750 woningen aangepakt. Daarbij valt te denken aan het bestrijden van schimmel- en vochtproblemen, het plaatsen van isolatie om de energiekosten te verlagen en het plegen van onderhoudswerk, zoals het schilderen en repareren van scheuren in gevels.

Helpende hand

'Door deze bijdrage kunnen we in onder andere Moerwijk-Noord belangrijke stappen zetten in het verduurzamen van woningen en geven we een impuls aan de leefbaarheid en duurzaamheid van onze wijken', reageert wethouder Arjen Kapteijns. 'De helpende hand die hiermee naar de bewoners van Zuidwest wordt uitgestoken, is ook een steun in de rug voor allerlei lokale initiatieven', stelt wethouder Martijn Balster.

'Zuidwest zit vol goede ideeën'

Deze week werd ook bekend dat er de komende vier jaar 8,7 miljoen euro vanuit het Rijk komt om onder meer armoede te voorkomen en om jonge wijkbewoners weerbaarder te maken. Daarvoor wordt samengewerkt met al bestaande wijkinitiatieven.
'Zuidwest zit vol goede ideeën, waarvan een deel met deze steun verder kan worden uitgewerkt', zegt Balster. 'Samen zetten we onze schouders eronder: de bewoners, de gemeente, het rijk en alle andere partners die aan het Nationaal Programma hun steentje bijdragen. Zo bouwen we aan wijken waar het gezond, veilig en prettig wonen is en waar mensen evenveel kansen hebben op scholing en werk als in de rest van de stad. Met de miljoenen die nu zijn toegekend, kunnen we deze doelen de komende jaren een stap dichterbij brengen.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!