Twee aanhoudingen in Den Haag rond internationale drugshandel

Ter voorbeeld, aanhouding politie
Ter voorbeeld, aanhouding politie © Politie Den Haag
DEN HAAG - In twee verschillende internationale drugsonderzoeken is dinsdag een aanhouding geweest in onze stad. Dat bevestigen de politie en het Belgische Openbaar Ministerie aan Den Haag FM.
In een Belgisch onderzoek rond verdovende middelen werden 14 personen aangehouden. Een aanhouding werd dinsdag gedaan in Den Haag, een ander in Spanje en de overige verdachten werden in België aangehouden. Er wordt verzocht om de Nederlandse verdachte uit te leveren aan België.
De actie bij de zuiderburen heeft te maken met onderzoek naar een criminele organisatie die zich bezighoudt met het vervoeren van verdovende middelen en het regelen van locaties waar drugs gemaakt kunnen worden.
Op 14 locaties in de provincies Limburg, Luik en Namen werden invallen gedaan. Er werd een drugslab gevonden, evenals wapens, geld en verdovende middelen.

Miljoen euro contant

In een ander internationaal onderzoek werd dinsdag een Hagenaar van 49 en een 39-jarige man uit Westervoort aangehouden. Voor dat onderzoek viel de politie binnen bij vijf woningen (bedrijfspand) in Westervoort, Zaltbommel, IJmuiden, Den Haag en Amsterdam. Huiszoekingen werden gedaan in Nederland, Spanje en Colombia. De Spaanse autoriteiten pakten ook nog een 43-jarige man op.
Bij de huiszoekingen werden 'contante geldbedragen van meer dan een miljoen euro, een hoeveelheid verdovende middelen en horloges' in beslag genomen.
Het onderzoek begon met onderschepte berichten afkomstig uit Sky ECC. Daaruit kwam naar voren dat 'de verdachten grote hoeveelheden verdovende middelen importeerden en hier miljoenen euro’s mee verdienden'.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!