Uittips Den Haag: Surfin' Santas, ROOTS Film Festival en Jazz En Route

Surfin' Santas
Surfin' Santas © Hart Beach
DEN HAAG - Het weekend staat weer voor de deur. Je kunt thuis bij de kerstboom chillen, of eropuit gaan. Als Surfin' Santa de zee in bijvoorbeeld, of ga films kijken bij het Filmhuis. Dat en meer lees je in de uittips.

Surfin' Santas

Honderden surfers verkleed als de kerstman. Dat is Surfin' Santas. Op zaterdag 16 december zullen ze de koude Noordzee trotseren voor dit evenement bij Hart Beach Quiksilver surfschool. Je kunt je nog inschrijven, meer informatie over het programma vind je op de site van Hart Beach. Zij zorgen ook voor je kerstmanoutfit.
Let op: Bij heel slecht weer of weinig golven wordt het evenement verplaatst naar een andere datum.

Muzee Wintermarkt

Zaterdag 16 december is het tijd voor de Muzee Wintermarkt in Scheveningen. Met Scheveningse souvenirs, artikelen van Scheveningse kunstenaars en gratis soep van de Participatiekeuken.
De markt wordt om 12.00 uur geopend door kindertheaterkoor de Zeesterren. Om 16.30 uur is er nog een kerst sing-a-long onder leiding van Monique Harteveld.

Legoland Discovery Centre open voor volwassenen

Het Legoland Discovery Centre op Scheveningen is normaal gesproken bedoeld voor kinderen. Volwassenen mogen alleen mee als ze een kind begeleiden. Maar op de volwassenenavond op zaterdag 15 december is dat anders. Ook zonder kinderen mogen volwassen Lego-fans dan naar binnen om zich uit te leven met de kleine bouwsteentjes.
Het thema van de avond is 'winters'. Voor meer informatie en tickets kijk je hier.
© LEGOLAND Discovery Centre

A Royal Christmas Cinema

Genieten van een leuke kerstfilm onder het genot van glühwein of warme chocolademelk? Het kan tijdens de Royal Christmas Cinema. Op 14 december staan The Night Before Christmas en Bridget Jones' Diary op het programma. Op 15 december kijk je in de Waalse Kerk naar de Frozen Sing-A-Long of The Sound of Music Sing-A-Long. Meer informatie en kaartjes vind je hier.

Kerst Sing-A-Long in Atrium

Het grote jaarlijkse kerstconcert vindt zondag 17 december weer plaats in het Atrium Den Haag. Een 350-koppig samengesteld kerstkoor zingt daar samen met de 1100 bezoekers.
Het evenement duurt van 20.00 tot 22.00 uur en helaas zijn de kaarten al uitverkocht. Maar niet getreurd, er wordt voor de thuisblijvers een gratis livestream verzorgd op deze pagina.
© Atrium City Hall

ROOTS Film Festival

De zesde editie van het ROOTS Film Festival vindt zaterdag 16 december plaats in het Filmhuis Den Haag. Dit festival geeft Haagse filmmakers een podium (en een groot doek). Maar de Haagse makers kunnen elkaar ook ontmoeten en met het publiek in gesprek gaan. En ze kunnen aanschuiven bij De Ontmoeting, een talentontwikkelings- en financieringstraject voor nieuwe filmmakers.
Het filmfeest is gratis toegankelijk. Het hele programma vind je hier.

Jazz En Route

Tijdens festival Jazz En Route geniet je van nationale en internationale artiesten. Ze treden op bij unieke locaties in en rondom het Noordeinde. Optredens zijn bijvoorbeeld in Hotel Indigo of O'Casey's Irish Pub. Op 16 december zijn de concerten gratis toegankelijk.
Alle locaties en wie er hoe laat optreden vind je hier.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!