Ho ho ho, Merry Christmas: dit zijn de leukste kerstversieringen in onze stad

© Judith Tielemans
DEN HAAG - Kerstbomen, bonte versieringen en lichtgevende cadeautjes. Het kerstfeest is officieel nog niet begonnen, maar overal in onze stad worden de feestdagen al volop gevierd. Van het centrum tot aan Scheveningen: iedereen heeft zijn eigen manier om het lichtjesfeest te vieren en dat laten wij zien in deze compilatie.
Loop een rondje door onze stad en je ziet mensen druk in de weer met het ophangen van kerstkransen. Dat de lichtjes een goed gevoel geven in de donkere maand van december, ziet de verslaggever nog eens extra als ze kinderen ziet lachen bij de lichtgevende pakjes en volwassenen een foto ziet maken bij de verlichte kerstbomen.

Centrum

Eén van de meest bonte kerstversieringen vind je in de Prins Hendrikstraat in het Zeeheldenkwartier. Daar fiets je onder een slinger van kerstversiering door en staat er op het plein een kerstboom, die van kleur wisselt.
© Judith Tielemans
Ook bij het Spui wordt het kerstfeest volop gevierd. Zo staat er een grote kerstboom voor Amare.
© Mina Emad
In de Grote Marktstraat zijn de winkeliers al druk bezig geweest met het ophangen van kerstlichtjes. Zo heeft de Bijenkorf een kerstetalage en hangt er een spoor van lichtjes boven de Pathé.
© Bob Brinkman
© Bob Brinkman
Ook het Huygenspark in de Schildersbuurt is feestelijk aangekleed met een grote kerstboom op het plein. Dat maakt de regenachtige decemberdagen een stukje gezelliger.
© Judith Tielemans
In het steegje van de Mallemolen zijn restaurants druk bezig geweest met het ophangen van lichtjes. Dat geeft het steegje een vrolijk gezicht.
© Judith Tielemans
Op het Lange Voorhout tegenover Escher in het Paleis is een grote kerstboom opgetuigd. Ook vind je hier één van de grootste kerstmarkten van ons land: de Royal Christmas Fair. Tot en met 23 december kun je daar onder andere een glühwein drinken of ga je op de foto met de kerstman.
© Judith Tielemans

Haagse Hout

In Bezuidenhout zijn winkeliers druk bezig geweest met het versieren van de Theresiastraat. Zo staan er meerdere lichtgevende kerstcadeautjes, kun je op de foto achter een kerstman en is er sinds deze week ook een kerstboom opgezet.
© Judith Tielemans
© Judith Tielemans

Scheveningen

Ook de bewoners van Duindorp hebben hun best gedaan om de boel gezellig te maken. Zo vind je er veel lichtsnoeren door de straten en staat er bij sommige huizen een kerstman voor de deur.
© Judith Tielemans
© Judith Tielemans
© Eva Polman
Bij de Fred (Frederik Hendriklaan) kun je onder een slinger van kerstversiering fietsen. Het levert veel blije gezichten op in het Statenkwartier.
© Judith Tielemans

Escamp

Wie langs de Vreeswijkstraat fietst tegenover het Zuiderpark, heeft de vrolijke opblaaspop in de tuin van één van de bewoners misschien wel gezien. 'Ik word er heel vrolijk van', vertelt de bewoner, die net met haar hondje naar binnen loopt op het moment voordat de verslaggever een foto maakt van de versierde voortuin.
© Judith Tielemans

Segbroek

Wie langs de Heilige Familiekerk in de Vruchtenbuurt komt, heeft de grote kerstboom op het plein misschien al voorbij zien komen.
© Judith Tielemans

Loosduinen

In Waldeck zijn bewoners druk bezig geweest met het versieren van hun straat. Wie een rondje door de wijk loopt, kan zich vergapen aan de hoeveelheid opgeblazen kerstmannen, rendieren en cadeautjes in de voortuinen van de bewoners.
© Richard Mulder
© Richard Mulder
© Richard Mulder

Laak

Bewoners van de Miquelstraat in het Laakkwartier maken de boel gezellig door in zowel palmbomen als kerstbomen een snoer aan lichtjes te hangen. Ook de kerstman en zijn rendier zijn in Laak vertegenwoordigd.
© Aimee Baars
© Aimee Baars
© Aimee Baars
Heb jij nog bijzondere kerstversieringen in jouw wijk gezien? Stuur ons een mail via info@denhaagfm.nl en wie weet vind je jouw foto wel terug in deze compilatie.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!