Uittips Den Haag: Haagse Vechtsportdag, Royal Christmas Fair en Silent Disco

Royal Christmas Fair
Royal Christmas Fair © Richard Mulder
DEN HAAG - Het weekend komt er weer aan, en niet zomaar één: zondag is het namelijk al kerstavond. Heb je de komende dagen nog niks gepland, dan zit je goed bij deze uittips!

Haagse Vechtsportdag

Sportcampus Zuiderpark wordt zaterdag 23 december overgenomen door allerlei vechtsporten. De Haagse Vechtsportdag is een dag vol 'spanning, actie en entertainment'. En niet alleen voor de ervaren vechtsporter, maar ook om de jeugd kennis te laten maken met deze wereld.
Er zijn allerlei demonstraties en clinics, maar ook een muziek- en foodcourt. Toegang tot het evenement is gratis. Bekijk hier het hele programma.

Laatste weekend Royal Christmas Fair

Ben jij nog niet op de Royal Christmas Fair op het Lange Voorhout geweest? Dit weekend is je laatste kans, want deze kerstmarkt is tot en met zaterdag 23 december open van 12.00 tot 21.00 uur. Dus als je nog even wat kerstinkopen wilt doen, wat snacks wil halen bij een van de chalets, of gewoon gezellig rond wil struinen in de kerstsfeer, kun je nu nog terecht.
Ook op zaterdag is er nog een programma met entertainment, een bezoek van de Kerstman en zelfs een pubquiz.
© Richard Mulder

Kinderzweefmolen in Grote Markstraat

Speciaal voor kinderen: van vrijdag 22 tot en met zondag 24 december vind je een zweefmolen in de Grote Marktstraat. De attractie staat ter hoogte van de Decathlon. Het nostalgische exemplaar is herkenbaar aan de honderden witte lichtjes en oud-Hollandse stijl.
Een rondje meezwieren is gratis, maar wel echt alleen voor kinderen.

Silent Disco Night

Geen 'Silent Night, Holy Night' op de Grote Markt komende vrijdag. Maar Silent Disco Night. Rondom de grote kerstboom verandert de Grote Markt in een silent disco. Met een koptelefoon op kun je dansend de kerstdagen ingaan. Met een biertje in de hand, of een warme choco of glühwein. Toegang kost 5 euro.

Festival of Nine Lessons and Carols

De Oude Kerk op Scheveningen is zaterdag 23 december het toneel van 'Festival of Nine Lessons and Carols', gebracht door Capella Sine Nomine. Deze kerstdienst combineert Engelse carols met korte lezingen uit de bijbel en is een Engelse traditie.
De dienst begint om 20.00 uur en toegang is gratis.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!