Ontsnapte slang teruggevonden in leegstaande woning

De ontsnapte slang is inmiddels herenigd met zijn eigenaar
De ontsnapte slang is inmiddels herenigd met zijn eigenaar © Regio15
DEN HAAG - Bij een inspectie van een leegstaande woning aan het Westhovenplein in Den Haag stuitte een woningcorporatie woensdagmiddag op een wel héél bijzondere kraker: een ontsnapte slang.
Mogelijk kreeg de inspecteur even angstige herinneringen aan vorige maand, toen in Tilburg een zeer giftige groene mamba ontsnapte. Gelukkig vormde de slang in de leegstaande woning absoluut geen gevaar. Het ging om een grijze rattenslang, een niet-giftige slang uit Centraal- en Zuid-Amerika die erg populair is onder de reptielenliefhebbers.
Volgens een woordvoerder van de Dierenambulance Den Haag was dit beest ontsnapt. 'En dan zoeken ze al snelle kleine hoekjes en gaatjes op. Uiteindelijk komen ze altijd wel ergens naar binnen.' Het beestje had volgens de woordvoerder geen lange tocht achter de rug. 'De eigenaar woonde een paar huizen verderop in dezelfde straat. Hij heeft hem alweer opgehaald.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!