Negen mensen aangehouden voor ontvoering, waarbij man wist te ontsnappen

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © Politie
DEN HAAG - Er zijn negen mensen aangehouden in verband met de ontvoering van een 27-jarige Hagenaar, eind november. Het slachtoffer werd tegen zijn zin vastgehouden en wist uiteindelijk aan zijn ontvoerders te ontsnappen.
De 27-jarige man werd op zondag 26 november ontvoerd. Hij meldde zich op 6 december bij de politie in België. Hij was anderhalve week ergens vastgehouden en wist te ontsnappen.
Het onderzoek leidde uiteindelijk tot meerdere arrestaties. De eerste op 7 december, een 37-jarige man uit Amsterdam. De dag erna werd een 45-jarige man uit Amsterdam aangehouden.

Voorgeleid

Op maandag 11 december volgden nog drie aanhoudingen: een 37-jarige man uit Amsterdam, een 51-jarige man uit Rotterdam en een 26-jarige man uit Albanië zonder vaste woon- of verblijfplaats in Nederland.
Deze vijf verdachten zijn op woensdag 13 december voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft hun voorarrest met 14 dagen verlengd.

Nog vier aanhoudingen

Vandaag, donderdag 14 december, zijn opnieuw mensen aangehouden. Dit keer een 40-jarige man en 25-jarige vrouw uit Amsterdam en een 50-jarige man en 53-jarige vrouw uit Diemen. Zij worden volgende week voorgeleid.
Alle negen verdachten zitten in beperkingen. Dat houdt in dat ze alleen contact mogen hebben met hun advocaat.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!