Burgemeester Van Zanen in Spuigasten over spanningen in de stad

Burgemeester Jan van Zanen
Burgemeester Jan van Zanen © ANP/Sem van der Wal
DEN HAAG - Hij had dit jaar regelmatig te maken met omstreden demonstraties in de stad, die emoties opriepen en veel politie-inzet vergden. Wat betekent dat voor de veiligheid? En is hij net als veel andere burgemeesters woedend over het uitstel van de spreidingswet voor de opvang van asielzoekers?
De Haagse burgemeester Jan van Zanen is zaterdagochtend te gast in het radioprogramma Spuigasten van Den Haag FM. Daarin praat hij met presentatoren Ron Fresen en Maaike Kraaijeveld een uur over zijn werk. En over belangrijke kwesties die op dit moment spelen. Bijvoorbeeld over hoe hij omgaat met de zorgen die de bewoners hebben over de verdeeldheid in de stad.
Van Zanen (1961) heeft een meer dan ruime ervaring in de politiek en openbaar bestuur. Hij was vanaf 1990 voor de VVD gemeenteraadslid in Utrecht. Vanaf 1998 was hij in die stad wethouder financiën, economische zaken, openbare ruimte en monumenten werd. In de periode 2003-2008 was hij landelijk voorzitter van de VVD.

Op de helft

Van juli 2005 tot en met december 2013 was Van Zanen burgemeester van Amstelveen. 1 januari 2014 werd hij burgemeester van Utrecht. Op 1 juli 2020 werd hij burgemeester van Den Haag. Dat betekent dus dat Van Zanen nu precies op de helft van zijn eerste termijn zit in de stad. Denk hij al voorzichtig na of hij nog een periode door wil?
De uitzending van zaterdag is de laatste aflevering van Spuigasten van dit jaar. Het politieke praatprogramma keert op 13 januari volgend jaar terug. Spuigasten is live te horen bij Den Haag FM op zaterdagmorgen van 11.00 tot 12.00 uur. En ook te zien op tv.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!