Zwaar vuurwerk afgestoken bij restaurant aan Hobbemaplein

De schade aan het restaurant is groot
De schade aan het restaurant is groot © Regio15
DEN HAAG - Bij een restaurant aan het Hobbemaplein en een winkel aan de naastgelegen Hobbemastraat in de Schilderswijk is zaterdagochtend vroeg zwaar vuurwerk afgegaan. Er vielen geen gewonden, maar de schade aan beide zaken is groot.
Rond 05.30 uur ging er zwaar vuurwerk af bij een Turks restaurant aan het Hobbemaplein. Daarbij werden de deur en meerdere ruiten van het restaurant kapot geblazen.
'Het vuurwerk is op de deur gezet', zegt de broer van de eigenaar van het restaurant, tegen Omroep West. 'Er is niets gestolen of meegenomen. De deuren hebben de meeste schade en binnen ligt veel glas. Ook het plafond en de banken hebben daardoor schade opgelopen.'

Knal

Waarom precies hun restaurant het doelwit werd van de explosie, weet de broer niet. 'Aan de andere kant zit een juwelier. Ik denk dat ze zich hebben vergist en het bij de verkeerde hebben gegooid, maar dat weet ik natuurlijk niet zeker.'
De eigenaar van het restaurant heeft aangifte gedaan, vertelt de broer. 'Nu hebben we een aannemer geregeld om het glas en de deuren te vervangen. We gaan kijken hoe we weer zo snel mogelijk open kunnen.'

Schade

Terwijl de explosie aan het Hobbemaplein werd onderzocht werd, stuitten agenten op een winkel in de naastgelegen Hobbemastraat waarvan ook een deur met zwaar vuurwerk was vernield. Een geparkeerde auto die voor de zaak stond liep eveneens schade op.
De politie kan nog niet met zekerheid zeggen of en wat het verband is tussen de twee vernielingen. Dat wordt nog onderzocht.

Schoten

Eerder op de avond, rond 19.00 uur, kwamen er bij de politie meldingen binnen dat er even verderop in Schilderswijk aan de Vaillantlaan meerdere keren in de lucht zou zijn geschoten. Daarbij vielen voor zover bekend geen slachtoffers. Twee verdachten vluchtten weg op een scooter in de richting van het Vaillantplein, meldt de politie.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!