Podcast: Wateroverlast in kelders, de nieuwe stadsentree en hertenkampen mogen blijven

© C.L. van Pelt, collectie Haags Gemeentearchief
DEN HAAG - Wateroverlast in Haagse kelders, goed nieuws voor de hertenkampen en de bouw van twee woontorens gaat eindelijk beginnen. Dat zijn de verhalen van de afgelopen nieuwsweek in Den Haag waar Rob Kemperman, Maxime Kok en Tom Lash je deze week over bijpraten in de podcast 'Den Haag FM Deze Week'.
In de afgelopen twee maanden viel er veel regen. En dat zorgde ervoor dat het grondwaterpeil steeg. Met als gevolg dat Haagse kelders volliepen. Het was voor presentator Tom Lash een goede reden om wethouder Robert Barker uit te nodigen en met hem te praten over het probleem.
Hoewel hij de situatie 'supervervelend' vindt, hij kan er weinig aan doen. 'Ik denk dat het niet de verantwoordelijkheid is van de gemeente om kelders waterdicht te maken', zei de wethouder. 'In de openbare ruimte heeft de gemeente zeker een zorgplicht, maar niet in individuele huizen. Net zo min als bij een dak. Wij kunnen ook niet zoveel doen aan de hoge grondwaterstand.'
Bij station Den Haag Centraal voor de deur is deze week eindelijk het startsein gegeven voor de bouw van twee woontorens die onderdeel zijn van de nieuwe stadsentree. Verslaggever Maxime Kok sprak er over met de projectmanager en een tevreden wethouder. De verwachting is dat eind 2026 de eerste bewoners in de appartementen in de torens kunnen gaan wonen.
Er was in week 50 ook goed nieuws voor de hertenkampen. Demissionair minister Piet Adema besloot een uitzondering te maken waardoor de kampen tóch kunnen blijven. 'De reacties uit de samenleving hebben ervoor gezorgd dat er wat veranderd is', zei de minister in het programma Lunchroom Lash.
Naast deze verhalen kijken we ook nog naar nieuws rond cultuurcomplex Amare, de toename van overlast door drugs- en alcoholgebruik, de afvalvoorlichting in Laak en we hangen de kerstbellen op.
Heb je tips voor mooie verhalen of leuke activiteiten? Geef dat dan door via denhaagfm.nl of op een van de socials.
De podcast van Den Haag FM is te vinden op Spotify en Podimo.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!