Hart voor Den Haag wil Parkpop nieuw leven inblazen

Goldband op Parkpop 2022
Goldband op Parkpop 2022 © Richard Mulder
DEN HAAG - Hart voor Den Haag wil dat de gemeente zich gaat inzetten om Parkpop een nieuw leven in te blazen. De partij vindt dat het college van burgemeester en wethouders beter z'n best moet doen om een herstart van het festival in het Zuiderpark mogelijk te maken en dient daarvoor donderdag een voorstel in.
In juli trokken de organisatoren de stekker uit het gratis festival. Zij gaven toen aan dat het in de afgelopen jaren steeds moeilijker werd om Parkpop te blijven financieren. Parkpop had al langer te maken met financiële tegenvallers. Het festival deed meerdere pogingen om het typisch Haagse feestje te kunnen blijven organiseren, maar dat lukte niet.
'De kosten voor programma en productie zijn sterk gestegen en ook de, over het algemeen zeer begrotelijke, veiligheidseisen nemen toe. Tel daar de explosieve stijging van kosten na Covid, als ook de stijging voor energiekosten bij op en het is duidelijk dat het organiseren van een gratis toegankelijk festival met het niveau van Parkpop, niet meer mogelijk is', liet de organisatie weten in juli weten.

'Roep organisatoren op'

Raadsleden Coen Bom en Richard de Mos van Hart voor Den Haag zijn van mening dat het college van burgemeester en wethouders niet voldoende heeft gedaan om te proberen het festival te redden. Ze vragen zich af of er andere organisatoren zijn benaderd voor een mogelijke herstart van het bekende festival. Ook willen ze weten waarom er geen geld van de gemeente is gekomen om Parkpop te behouden.
De raadsleden willen dat de gemeente festivalorganisatoren oproept om met voorstellen te komen voor een nieuwe opzet van Parkpop. Dat zeggen zij in De Telegraaf. Als het aan Hart voor Den Haag ligt, gaat Parkpop terug naar het Zuiderpark én blijft het gratis. Ze benadrukken in het dagblad dat het behoud van de sfeer van Parkpop essentieel is en zeggen overtuigd te zijn dat 'een kleinere opzet een succesvolle doorstart mogelijk maakt'.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!