ADO naar achtste finale KNVB Beker: Sparta uitgeschakeld

Daryl van Mieghem is gelijk belangrijk tijdens zijn debuut voor ADO
Daryl van Mieghem is gelijk belangrijk tijdens zijn debuut voor ADO © ADO Den Haag/Angelo Blankespoor
DEN HAAG - Het is ADO Den Haag gelukt om te overwinteren in de KNVB Beker. In eigen huis versloeg het woensdagavond Sparta Rotterdam met 2-0. Daryl van Mieghem en Joel Ideho schoten ADO naar de achtste finale.
ADO Den Haag begon de bekerwedstrijd met een aantal wijzigingen in de basisopstelling. Onder andere Finn de Bruin, die zijn eerste officiële minuten in het geelgroen maakte, en Sacha Komljenovic kregen de kans om zich vanaf het begin te laten zien. Trainer Darije Kalezic spaarde meerdere spelers en hoopte dat vijf verdedigers achterop voldoende weerstand aan Sparta zouden kunnen geven.
Daryl van Mieghem benutte direct de eerste grote kans van de wedstrijd. Nog geen vijf minuten stonden op de klok toen hij het tot de nok gevulde uitvak de mond snoerde. Het lukte Sparta niet om een hard schot van Komljenovic weg te werken, waarna Van Mieghem vanuit een moeilijke hoek de bal in het doel draaide. Een ware droomstart voor de thuisploeg.

Binnenkant van de paal redt Sparta

Sparta bezet momenteel de zevende plaats in de eredivisie, maar liet in Den Haag amper zien wat het aan haar stand verplicht was. Sterker nog, het had voor rust weinig in de melk te brokkelen tegen een fel ADO, dat de wedstrijd onder controle had en er lustig op los combineerde.
Bijna verdubbelde de kleine teen van Van Mieghem na een halfuur de score, maar de binnenkant van de paal bracht de bezoekers redding. Een tweede Haagse treffer was verdiend geweest. Ook Komljenovic was in de eerste helft dicht bij een doelpunt.

Rotterdams gebonk op Haagse deur

Met het debuut van De Bruin liet trainer Kalezic al zien dat hij zijn spelers niet te veel wilde belasten met het oog op de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop, Jong AZ aanstaande zaterdag. Met een driedubbele wissel in de rust en het debuut van Maikey Houwaart na iets meer dan een uur onderstreepte hij dit nogmaals.
Sparta bonkte in de tweede helft op ADO’s deur en was meerdere malen levensgevaarlijk. Rayvien Rosario, Arno Verschueren en Joshua Kitolano waren doelman Tim Coremans bijna te slim af. Djevencio van der Kust kreeg op slag van het Haags Kwartiertje de grootste Rotterdamse mogelijkheid. Van dichtbij schoot hij centimeters over het Haagse doel. ADO kwam met de schrik vrij.

Bekeroverwintering

ADO hield stand en maakte er dankzij Joel Ideho vlak voor tijd zelfs nog 2-0 van. Op wonderschone wijze draaide de invaller de bal in de verre kruising, waarmee overwintering in de KNVB Beker een feit is. Een welkome verrassing voor Kalezic, die duidelijk zijn zinnen had gezet op de competitiewedstrijd tegen Jong AZ.
Aanstaande donderdagavond krijgt ADO Den Haag tijdens de loting te horen aan welke club het in de achtste finale wordt gekoppeld. Deze wedstrijd zal worden gespeeld op 16, 17 of 18 januari.

ADO Den Haag - Sparta Rotterdam: 2-0 (1-0)

5. 1-0 Daryl van Mieghem
88. 2-0 Joel Ideho
Opstelling ADO Den Haag: Coremans; Asante, Waem, Van Hintum (46. Esajas), Siereveld (46. Koudossou), Absalem; Sürmeli, Komljenovic, Van der Sande (63. Houwaart); De Bruin (84. Gustina), Van Mieghem (46. Ideho)
Opstelling Sparta Rotterdam: Olij; Rosanas Moragas (46. Rosario), Meissen, Velthuis, Van der Kust; De Gusman, Kitolano, Verschueren; Neghli, Warmerdam, Lauritsen
Gele kaart: Komljenovic (ADO Den Haag) Velthuis, Warmerdam, Verschueren (Sparta Rotterdam)
Rode kaart: -
Scheidsrechter: Ingmar Oostrom

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!