Zieke kinderen in het zonnetje gezet bij Disneyfilm Wish: 'Een lach en een traan'

© Pathé
DEN HAAG - Een glaasje kinderchampagne, een tafel vol hapjes en een goodiebag met een mooie knuffel. Het was woensdag een bijzondere middag in Pathé Ypenburg voor een groep ernstig zieke kinderen. Zij werden samen met Make-A-Wish in het zonnetje gezet.
De kinderen en hun families mochten naar een speciale vertoning van de nieuwste Disneyfilm Wish. In de animatiefilm bewijzen Asha en Star dat er wonderlijke dingen kunnen gebeuren 'wanneer de wil van een moedig persoon samengaat met de magie van de sterren'. Samen zetten ze zich in om de inwoners van het koninkrijk Rosas te redden.
'We zijn heel blij dat we samen met Pathé en The Walt Disney Company Benelux deze middag voor onze wenskinderen hebben kunnen organiseren', zegt directeur Hanneke Verburg van Make-A-Wish. 'De film Wish gaat over wensen, en hoe krachtig die kunnen zijn. En dat laat zien hoe belangrijk het is dat ernstig zieke kinderen via Make-A-Wish hun wensen kunnen laten uitkomen.'
© Pathé
Het was een bijzondere middag voor de kinderen. Zo vertelt Yorrick, de vader van Mick: 'Make-A-Wish is de positieve rode draad tijdens de hele behandeling van Mick. Deze film was daar heel passend bij, want ook dit ging gepaard met een lach en een traan.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!