Camperpark in Ypenburg moet na uitstel toch echt weg: 'Te triest voor woorden'

Erik Romijn en zijn camperpark
Erik Romijn en zijn camperpark © Omroep West en Camperpark Den Haag
DEN HAAG - Het doek valt voor Camperpark Den Haag in Ypenburg. De camperplaats in de oksel van de A12 naar Utrecht moet wijken voor een remise van HTM. Hart voor Den Haag sprong nog voor eigenaar Erik Romijn in de bres, maar de gemeenteraad ging daar niet in mee. 'Het is te triest voor woorden', zegt Romijn in Bob Staat Op.
Het camperpark stond vorig jaar ook al ter discussie. Eigenlijk moest Romijn de boel aan het einde van 2022 al opdoeken. Oktober vorig jaar hoorde Romijn dat hij voorlopig toch mocht blijven, tenminste voor een jaar.
Hij wist dus dat het tijdelijk zou zijn. Maar dat de gemeente de knoop gisteren doorhakte en hij nú al weg moet, valt rauw op zijn dak. Hij had gehoopt tot 2025 open te kunnen blijven. 'Wat hebben ze er tegen dat ik tijdelijk door blijf gaan met ondernemen? Ik wil de grond delen, ze kunnen vast beginnen met bouwen', zegt Romijn.
Camperpark Den Haag in Ypenburg
Camperpark Den Haag in Ypenburg © Robin Wenteler
Hij heeft namelijk maar een half hectare nodig voor de camperplaats. 'En die remise wordt 8 hectare. Maar de kavel is 20 hectare', legt hij uit. Wat hem betreft is dat ruimte genoeg om nog wat langer te kunnen blijven.
'De stoom komt uit mijn oren door de onwil van de gemeente', vervolgt hij. 'Ik ben geboren in de Schilderswijk en je wil wat doen voor je stad. Maar je wordt als ondernemer aan de kant geschoven.'

Andere locatie

Toch gaat Erik Romijn niet bij de pakken neerzitten. 'Je moet verder. Ik ga belletjes plegen. Op zoek naar een andere locatie', zegt hij strijdlustig. 'Je zal me heus wel weer ergens bij een campingplaats zien oppoppen in de omgeving!'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!