Eenzaam tijdens kerst? In Laak kun je aan tafel met 350 bewoners uit onze stad

Coördinator van stichting Aanschuiftafel Ben Lachhab en filiaalmanager van Jumbo Den Haag Laakweg
Coördinator van stichting Aanschuiftafel Ben Lachhab en filiaalmanager van Jumbo Den Haag Laakweg © Ilias Chohabi
DEN HAAG - Voor wie zich eenzaam voelt tijdens kerst, organiseren alle Jumbo-winkels in onze stad een gezamenlijke kerstlunch. Op de Laakweg kun je op Eerste Kerstdag gratis aan tafel gaan met 350 bewoners. Zo kunnen buurtbewoners elkaar leren kennen onder het genot van een uitgebreide lunch.
Het is niet de eerste keer dat de Jumbo in onze stad dit organiseert. In april van dit jaar kwamen bewoners bij elkaar voor een iftar. Volgens filiaalmanager Ilias Chohabi is eenzaamheid een groot probleem, ook in onze stad. 'Rondom de feestdagen wordt dit gevoel voor veel mensen vergroot en dus is het extra belangrijk om oog te hebben voor elkaar.'
Door de vele enthousiaste reacties op de iftar-aanschuiftafel van afgelopen april, kijkt Chohabi ernaar uit om weer iets nieuws te organiseren. 'Kerst is een uitgelezen kans om onze krachten opnieuw te bundelen. Als supermarkt zijn we een belangrijke ontmoetingsplek en we willen dan ook een plek bieden waar iedereen zich thuis voelt. Samen met het hele team gaan we er weer een mooie middag van maken', vertelt de filiaalmanager.

Kerstmuziek en een goed gevulde tafel

Wie de Jumbo op de Laakweg binnenstapt, kan een groot kerstfeest verwachten met goed gevulde tafels. De 350 gasten worden niet alleen getrakteerd op een uitgebreide lunch, maar kunnen tussendoor ook genieten van live kerstmuziek van muzikanten. Ook kunnen zij een optreden van een kerstkoor en een dominee verwachten. En de kerstman? Die is ook aanwezig.
Alle deelnemers worden gekoppeld aan een maatschappelijke partner, zodat ze niet alleen tijdens kerst, maar gedurende het hele jaar verbinding kunnen zoeken. Om alles te kunnen realiseren heeft Jumbo samengewerkt met maatschappelijke partners, waaronder Aanschuiftafel Den Haag, de Nationale Coalitie tegen Eenzaamheid, Haagse Community tegen Eenzaamheid, Wijkz en Voedselbank Haaglanden.
Wie interesse heeft om zich in te schrijven voor de kerstlunch, kan dat via deze link doen.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!