Van concert naar waterballet: optreden Tino Martin beëindigd door hoogwater

Wateroverlast in restaurant Encore
Wateroverlast in restaurant Encore © Restaurant Encore
DEN HAAG - Een deel van de regio kreeg donderdag te maken met hoogwater als gevolg van storm Pia. In de haven van Scheveningen was het voor sommige ondernemers vechten om het water buiten de deur te houden, niet altijd met succes. Zelfs zanger Tino Martin en zijn publiek kregen natte voeten in een Schevenings restaurant.
Restaurant Encore had donderdagavond zanger Tino Martin geprogrammeerd staan. 'Het stond helemaal vol', verzucht een medewerkster. Op beelden is te zien hoe het water door het restaurant stroomt. 'We moesten iedereen verzoeken het restaurant te verlaten. Er was een liveshow met Tino Martin bezig, maar die moesten we stopzetten omdat de stroom uitviel. Het was echt behoorlijk overstroomd.'
Ondanks de overstroming is Encore vrijdagochtend gewoon weer open. 'Ons hele team en schoonmaakteam heeft vannacht staan knallen waardoor wij weer klaar staan om vandaag weer het beste eten op tafel te kunnen zetten', schrijft het restaurant op Instagram.
Terwijl het water op enkelhoogte in de zaak staat, wordt rustig genoten van een biertje aan de bar (pijltje naar rechts):
Op vrijdagochtend is het waterpeil alweer flink gezakt in de haven. Sommige ondernemers, zoals Gastronomia Villani aan de Hellingweg, hebben het geluk nét wat hoger te liggen dan de rest. Toch was het ook daar donderdagavond even nagelbijten. 'Collega's zagen het water hier gisteren bijna tot aan het terras komen, maar wij hebben geen schade opgelopen', vertelt een medewerker.

Zandzakken

Aan de overkant van het water, aan de Dr. Lelykade, was dat wel anders. Daar moesten ondernemers met zandzakken en plastic schotten in de weer om het water buiten de deur te houden. 'Die hebben gelukkig hun werk gedaan', zegt Nathalie Damen van restaurant het Havenpaleis. 'Op gegeven moment kwam het echt dichtbij. Volgende keer gaan we ons wel iets beter voorbereiden', lacht ze.
In restaurant het Havenpaleis moest vrijdagochtend, dankzij de schotten, alleen even de voer geschrobd worden. De kelder van het restaurant, waar ook de keuken zit, is volgens Damen ook droog gebleven. 'Toen wij hier in 2012 kwamen hebben we eerst de kelder waterdicht laten maken. Daarnaast hebben we ook een zware pomp die al het water er meteen weer uitperst.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!