'Iconische' school De Populier in Segbroek wordt niet gesloopt

De Populier blijft behouden staat in nieuwe plannen van de gemeente
De Populier blijft behouden staat in nieuwe plannen van de gemeente © Haagse Stadspartij
DEN HAAG - Het gezichtsbepalende schoolgebouw aan de Populierstraat wordt niet gesloopt, maar blijft behouden voor de buurt. Dat heeft de gemeente Den Haag bekendgemaakt. In de buurt en bij sommige partijen in de gemeenteraad waren er zorgen over de mogelijk sloop van het iconische gebouw. Terwijl het op een lijst stond van de tien mooiste Haagse scholen bleek dat er ook plannen waren om het pand gedeeltelijk te vervangen voor nieuwbouw. Maar dat gaat nu niet door.
Het besluit om De Populier te behouden staat in een nieuw plan voor de huisvesting van scholen. Hierin zijn voorstellen opgenomen voor de toekomst van tientallen basis- en middelbare scholen.
Het idee achter het plan van de gemeente is dat er voor alle Haagse scholieren 'goede en toekomstbestendige schoolgebouwen op een fijne locatie moeten zijn'. Samen met Haagse schoolbesturen is bepaald welke gebouwen de komende jaren moeten worden vervangen of gerenoveerd worden. De gemeente vindt wel dat dat zoveel mogelijk gezichtsbepalende gebouwen met een monumentale waarde moeten blijven behouden. Tegelijkertijd is het belangrijk dat scholen in duurzame en fatsoenlijke gebouwen worden gevestigd.

100 jaar oud

De Populier in Segbroek is bijna honderd jaar geleden geopend. Door de groei van de school is afgelopen jaren gekeken of het gebouw gedeeltelijk vervangen kon worden. Dit was niet het geval. Daarom heeft de gemeente met het schoolbestuur besloten om het monumentale gebouw te behouden en voor de middelbare school een heel andere plek Segbroek te zoeken.
In de nieuwe plannen van de gemeente staat ook dat door de groei van het aantal leerlingen in de stad en de groei van nieuwkomersonderwijs er steeds meer ruimte moet worden gevonden om goed onderwijs te geven op geschikte plekken.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!