Politie pakt veroordeelde man die zich verstopt achter een slaapkamerdeur

De politie heeft vorige maand 21 mensen aangehouden die op de vlucht waren
De politie heeft vorige maand 21 mensen aangehouden die op de vlucht waren © Politie
DEN HAAG - Een speciaal team van de politie heeft vorige maand in Den Haag een 21-jarige man aangehouden die was veroordeeld tot zestig dagen gevangenisstraf voor openlijk geweldpleging en belediging van een ambtenaar. De man had zich verstopt achter de slaapkamerdeur van de woning waarin hij verbleef toen de politie een inval deed. Hij kon na een korte zoektocht worden gepakt.
De politie heeft een speciaal team dat zich bezighoudt met het opsporen van mensen die zijn veroordeeld, maar vervolgens op de vlucht sloegen. Dit zogeheten EVA-Team van de politie-eenheid Den Haag heeft vorige maand in totaal 21 veroordeelden opgespoord en aangehouden.
Het ging daarbij om mensen die waren veroordeeld voor uiteenlopende misdrijven, zoals overtreding van de Opiumwet, diefstal, stalking, mishandeling en vervalsing. De twintig aangehouden mannen en één vrouw variëren in leeftijd van 21 tot en met 52 jaar. De meesten waren veroordeeld tot celstraffen tussen de 60 en 2.934 dagen. Ook moeten sommige veroordeelden nog een schadevergoeding betalen.

Zelf de deur open

Het team speurde een aantal van de veroordeelden op door te achterhalen waar zijn verbleven. Enkelen zaten bij familie of vrienden. Maar het gebeurde ook dat een betrokkende zelf de deur open deed toen agenten aanbelden. Weer anderen werden gewoon op straat aangehouden.
Twee van de mensen die vorige maand werden gepakt, stonden voor het buitenland gesignaleerd. Een 52-jarige man was veroordeeld voor een gevangenisstraf van 2.934 dagen voor seksuele uitbuiting en aanranding van kinderen, kinderporno en fraude. Het was niet zeker waar de man verbleef, maar wel in welke auto hij reed. Op 17 oktober zag het EVA-Team hem in Rijswijk. Daar kon hij ook worden aangehouden. Een 34-jarige vrouw moest voor inbraken nog 548 dagen gevangenisstraf uitzitten. Zij is op 27 november in Wateringen aangehouden.

Vals reisdocument

In Den Haag werd een 46- jarige man aangehouden die was veroordeeld tot zestig dagen gevangenisstraf voor het gebruik maken van een vals reisdocument. Uit onderzoek bleek dat hij iedere ochtend gewoon naar zijn werk ging en eind van de middag weer thuis kwam. Toen de man 2 oktober werd thuisgebracht van zijn werk, hield het team hem aan.
Een 31-jarige man was veroordeeld tot 1.326 dagen gevangenisstraf in verband met Opiumwetdelicten en het lid zijn van een criminele organisatie. Tijdens onderzoek bleek hij in Leidschendam te verblijven. Bij het aanbellen deed de man zelf de deur open voor het EVA-Team en kon hij direct worden aangehouden.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!