Wijkkrant Rustenburg-Oostbroek stopt

De Theresiakerk in Rustenburg-Oostbroek
De Theresiakerk in Rustenburg-Oostbroek © Den Haag FM
DEN HAAG - 'Oog voor de wijk', de wijkkrant van Rustenburg-Oostbroek, stopt met papieren uitgaven. Vanwege oplopende kosten en minder subsidies is het niet meer mogelijk om de kranten op papier uit te delen. De redactie gaat op zoek naar digitale en kortere alternatieven.
'Soms moet er geconcludeerd worden dat huidige manieren van nieuwsvoorziening, zoals onze vertrouwde wijkkrant, eigenlijk niet meer aan die eisen voldoen', zegt Patrick Bruijstens, hoofdredacteur van de wijkkrant. De redactie heeft besloten om niet langer op papier door te gaan.
Financieel kwam de krant niet meer rond. 'Zelfs als we terug zouden gaan naar wat goedkoper papier en bijvoorbeeld minder pagina’s, zouden de kosten nog steeds onevenredig hoog zijn', schrijft Bruijstens in het voorwoord van de laatste editie. 'Subsidies worden minder en daarnaast moeilijker of niet verstrekt.'

Sociale media

De wijkkrant deelt ook een agenda met activiteiten in de wijk, maar vanwege vertragingen bij de druk en verspreiding van de krant kan de informatie snel verouderen. 'De druk- en verspreidingstijd van de krant neemt aanzienlijk in beslag, waardoor de krant niet overal op hetzelfde moment aankomt en het nieuws soms al wat verouderd is', aldus de hoofdredacteur.
De redactie gooit nog niet helemaal de handdoek in de ring. 'Het bestuur heeft ervoor gekozen om naar andere manieren te zoeken om snel het nieuws te verspreiden. Denk bijvoorbeeld aan de website, social media en korte nieuwsbrieven die relatief snel te drukken en te verspreiden zijn.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!