Extinction Rebellion kondigt nieuwe A12-blokkades aan

Demonstratie 28 januari op de Utrechtsebaan
Demonstratie 28 januari op de Utrechtsebaan © Regio15
DEN HAAG - Extinction Rebellion (XR) wil in het voorjaar van 2024 starten met een nieuwe serie A12-blokkades. Dat heeft medeorganisator Joost Thus laten weten aan radiozender BNR. Details over de acties komen volgens hem in januari.
De actiegroep vindt uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen reden om nieuwe acties te starten. XR verwacht dat het nieuwe kabinet het klimaat niet hoog op het prioriteitenlijstje heeft staan.
Er is een datum geprikt voor nieuwe blokkades, maar daarover wil Thus nog niks loslaten. 'Ik ga dat nu nog niet zeggen, dat horen jullie in januari. Maar het is in het voorjaar, in één van de eerste maanden van 2024', zegt hij op BNR.

Lange reeks in september

Afgelopen najaar was er ook al een lange reeks A12-blokkades door Extinction Rebellion. De Utrechtsebaan werd vanaf 9 september elke dag om 12.00 uur geblokkeerd door actievoerders. Ze stopten daar na 27 dagen mee, toen in de Tweede Kamer de motie werd aangenomen om de verschillende fossiele subsidies af te bouwen.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!