'Dit is niet uit te leggen': Vuurwerkshow Hofvijver valt verkeerd bij vreugdevuurbouwers

Drommen mensen bij de Hofvijver om te genieten van de vuurwerkshow
Drommen mensen bij de Hofvijver om te genieten van de vuurwerkshow © Regio15
DEN HAAG - De organisaties van de vreugdevuren in Duindorp en Scheveningen zijn 'zwaar teleurgesteld' in de gemeente Den Haag. Ze vinden dat de gemeente met twee maten heeft gemeten, omdat de vuurwerkshow aan de Hofvijver wel door mocht gaan, maar de vreugdevuren op oudjaarsavond niet.
'Dit besluit valt niet uit te leggen', schrijft de organisatie van het vreugdevuur Scheveningen op sociale media. De organisaties vinden dat zij volgend jaar ook bij deze weersomstandigheden op oudejaarsdag hun vuren mogen ontsteken.
Dat ging dit jaar niet door vanwege de harde wind. De vreugdevuren werden een dag eerder ontstoken na overleg met de gemeente.

'Gelijke monniken, gelijke kappen'

Dat de vuurwerkshow aan de Hofvijver tijdens de jaarwisseling wel mocht doorgaan, schiet de organisaties in het verkeerde keelgat.
'Gelijke monniken, gelijke kappen. We hebben de afgelopen twee edities begrip getoond, ons aangepast en ons aan alle afspraken gehouden. Wij gaan er dan ook vanuit dat wij in 2024 met deze weersomstandigheden dan ook onze vreugdevuren kunnen ontsteken.'

'Onvergelijkbaar'

De Haagse burgemeester Jan van Zanen zegt dat hij zich de teleurstelling kan voorstellen, maar dat het om 'onvergelijkbare grootheden' gaat. 'Het zou onverantwoord zijn geweest om dat zondagavond te doen. We moeten geen onvergelijkbare dingen met elkaar gaan vergelijken.'
De burgemeester roept op om vooral 'te genieten' van hoe het zaterdagavond is verlopen bij de vreugdevuren in de stad. Wel zegt hij daarover in gesprek te gaan met de organisaties.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!