Een van de drukste jaren ooit voor KNRM Scheveningen: 165 alarmeringen in 2023

KNRM Scheveningen
KNRM Scheveningen © Dick Teske
DEN HAAG - KNRM Scheveningen had een druk jaar. De reddingsmaatschappij werd in 2023 in totaal 165 keer gealarmeerd voor hulpverleningen. Daarbij werden 131 mensen en één dier gered. Het maakt 2023 het op twee na drukste jaar in het bijna 200-jarig bestaan van het reddingstation.
De vrijwilligers van KNRM Scheveningen moesten het vaakst uitrukken voor watersporters in de problemen. Naast de alarmeringen is er veel geoefend, onderhoud gepleegd aan materiaal en waren de vrijwilligers inzetbaar voor bijeenkomsten en presentaties.
Dat maakt dat ze zich in totaal 8619 uur hebben ingezet voor KNRM Scheveningen, wat neerkomt op ongeveer zes fulltime werkweken per vrijwilliger.

Jubileumjaar

Het was niet alleen een druk jaar qua alarmeringen. In juni van 2023 werd het nieuwe boothuis officieel in gebruik genomen, aan de Eerste Haven, direct naast de ligplaatsen van de reddingboten. Daarvoor is naast het station een speciaal ponton gebouwd.
2024 belooft ook een druk jaar te worden voor de KNRM, het is namelijk een jubileumjaar. De KNRM bestaat 200 jaar. Er staat van alles op het programma om dat jaar te vieren, maar er wordt ook stilgestaan bij het verleden en de redders die hun leven gaven voor anderen.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!