Uittips Den Haag: Lichtjesavond in de Uithof, Minecraft Watch Party en winterse koetsrit

Winterse koetsrit
Winterse koetsrit © Buitengewoon Scheveningen
DEN HAAG - Het laatste weekend van de kerstvakantie staat voor de deur. Ga jij eropuit? Je kunt bijvoorbeeld schaatsen bij kaarslicht in de Uithof, of naar de Minecraft Watch Party. Je leest alles in de uittips.

Lichtjesavond in de Uithof

Een romantische sfeer op het ijs, met brandende kaarsjes die de tribune vullen. Ook is er muziek van een DJ. We hebben het over de Lichtjesavond in de Uithof, die vrijdag 5 januari plaatsvindt van 20.00 tot 23.00 uur.
Kaartjes kosten 11 euro en koop je hier.
© De Uithof

Winterse koetsrit

Op vrijdag 5 en zaterdag 6 januari tussen 14.00 en 18.00 uur zijn er winterse koetsritten in Scheveningen. Je mag één halte meerijden, tenzij er bij de volgende stop niemand instapt. De koninklijke rondrit brengt je onder meer langs de boulevard, het Circustheater en het Cool Event.
De hele route en de haltes waar je op kunt stappen vind je hier.

Minecraft Watch Party

Ben jij of je kind gek op het spel Minecraft? Dan moet je de komende dagen in het Museon-Omniversum zijn. Daar vindt tot en met 7 januari elke dag tussen 15.30 en 16.15 uur een speciale Minecraft Watch Party plaats. Ontdek hoe Minecraft eruit ziet en krijg tips en tricks van de streamer.
Om hierbij te zijn, moet je een toegangskaartje kopen voor Museon-Omniversum. Een plek voor de Watch Party kun je reserveren bij de kassa in het auditorium. 'Het is in deze periode heel druk bij ons. Zorg dus dat je verzekerd bent van een plek', waarschuwt Museon-Omniversum.
© Museon-Omniversum

Schaatsbaan op de Fahrenheit

Winkelgebied de Fahrenheit is omgetoverd tot een winters spektakel. Bij het Kastanjeplein vind je een schaatsbaan, foodtrucks en kinderdisco's. De schaatsbaan is nog tot en met zondag 7 januari open van 10.00 tot 17.00 uur.

Magical Scheveningen

Misschien zag je het vorige week al in de uittips, maar ook komend weekend staat Magical Scheveningen weer op het programma. Tijdens dit tweede weekend vindt het evenement plaats op 5 en 6 januari.
Er is allerlei entertainment en straattheater. Zoals een magische vuurshow of een betoverende schaatsshow bij het Cool Event. Alle tijden van het programma vind je hier.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!