Man schiet na ruzie op cafébezoeker en wordt met pistool naast zijn bed aangehouden

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © ANP
DEN HAAG - Een avondje borrelen in een café in de wijk Laak liep afgelopen zomer uit op een heus wild west tafereel toen een 29-jarige man het vuur opende op een andere bezoeker waarmee hij ruzie had. De verdachte vuurde maar liefst zes kogels af die allemaal hun doel misten. De verdachte werd later die dag, zijn verjaardag nota bene, in zijn woning aangehouden door de politie.
Het was een vroege zondagochtend toen de boel escaleerde. De verdachte had het eerder die nacht al aan de stok gehad met de andere bezoeker van de kroeg. De ruzie zou zijn gegaan om diens vriendin. Toen het café sloot, verplaatste de ruzie zich naar de straat. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) werd daarbij 'geduwd en geschreeuwd'. Een vriend van de verdachte haalde uit naar het slachtoffer. Dat bleek de druppel die de emmer deed overlopen.
De verdachte trok een vuurwapen en richtte dat op het slachtoffer, die het op een lopen zetten. In een snel tempo werden zes kogels afgevuurd. Een groep van zo'n twintig omstanders vluchtte daarop weg. Het slachtoffer rende de hoek om en wist zo te ontkomen. 'Maar net zo goed was hij daar in een plas bloed achtergebleven,' zei de officier van justitie deze week tijdens de rechtszaak.

'Slechte b-film'

Na de schietpartij ging de verdachte er in een auto vandoor, terug naar huis. Ondanks de gebeurtenissen van die ochtend, besloot hij in bed te stappen om wat slaap in te halen. Zo werd hij even later bij een doorzoeking door de politie aangetroffen. Op het nachtkastje lag nog het pistool waarmee hij had geschoten. 'Verdachte ging naar bed als een sheriff in een slechte b-film, met het wapen naast zijn hoofd', aldus de officier.
Bij de doorzoeking van de woning werden in het huis en een kelderbox 84 gram cocaïne en 260 XTC-pillen aangetroffen. Het OM heeft zeven jaar cel tegen de verdachte geëist. Over twee weken doet de rechter uitspraak.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!