Winkel aan de Hogewal zwaar beschadigd na explosie

De ravage is groot bij de avondwinkel
De ravage is groot bij de avondwinkel © Regio15
DEN HAAG - Bij een avondwinkel aan de Hogewal is in de nacht van zondag op maandag een explosie geweest. Hierbij is een flinke ravage ontstaan, ook bij de naastgelegen winkels. De politie meldt dat er geen gewonden zijn gevallen. Het Team Explosieven Verkenning doet onderzoek naar de oorzaak van de explosie.
Het is even na 00.30 uur als een explosie plaatsvindt in of bij de winkel op de Hogewal in Kortenbos. Door de klap zijn de ramen gesneuveld en hangt de deur los in het kozijn, meldt Omroep West.
Het gaat om een minimarkt die van alles verkoopt. Op de gevel staat ook dat er een geldautomaat aanwezig is. De winkel was tot middernacht open. Of er iets is buit gemaakt, is onbekend.

Schots en scheef

In de etalage van de avondwinkel staat maandagmorgen alles schots en scheef. Alleen een kartonnen versie van koningin Maxima staat er nog fier overeind en onbewogen bij. Bij de naastgelegen cadeauwinkel en servieswinkel zijn de etalageramen gesneuveld. Ook verschillende stukken servies in de aanpalende winkel zijn kapot.
De winkeliers zijn maandagochtend begonnen met de scherven te rapen. Ze zeggen erg geschrokken te zijn door de explosie. 'Heel jammer dat wij dit moeten meemaken', zegt de eigenaar van de avondwinkel in West Wordt Wakker.

Opruimen

Dat de geldautomaat er nog staat en niet open is gegaan, kan zijn schok niet verlichten. 'Ik ben blij dat de politie er zo snel was, maar verder is er niets om blij over te zijn. We zijn voorlopig vooral bezig met opruimen.' Daarna gaat hij verder met glas opvegen.
De politie is op zoek naar beelden van de explosie bij de winkel in het centrum van Den Haag. Getuigen wordt gevraagd contact op te nemen met de politie of Meld Misdaad Anoniem.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!