Slagerij sluit zelf de deuren na twee explosies

Eind september was de eerste explosie bij de slagerij
Eind september was de eerste explosie bij de slagerij © Regio15
DEN HAAG - Een slagerij aan de Stationsweg heeft op eigen initiatief voorlopig de deuren gesloten. Dat gebeurde nadat er twee keer in korte tijd een explosie voor de deur was geweest.
De eerste keer was in de nacht van 20 op 21 december. Toen kwam bij de hulpdiensten even na 01.30 uur een melding binnen van een brand voor de winkel. Die was ontstaan, zo bleek, na een explosie. Het vuur werd toen geblust door de politie. De brandweer, die even later arriveerde, heeft nog wel gecontroleerd of het vuur ook echt uit was. Het pand liep brandschade op en een van de ruiten sneuvelde.
In de nacht van afgelopen vrijdag op zaterdag was het weer raak bij dezelfde slagerij, bevestigt een woordvoerder van de politie. Midden in de nacht werd de buurt opgeschrikt door een enorme knal. En weer sneuvelde de ruit van de slagerij.

Overleg

Volgens een woordvoerder van burgemeester Jan van Zanen heeft de ondernemer daarop zelf besloten om de zaak voor twee weken te sluiten. Dat gebeurde in overleg met de gemeente. De ondernemer kreeg ook aanplakbiljetten van de gemeente met daarop de officiële mededeling dat de zaak is gesloten vanwege een 'ernstig geweldsincident'. De politie zegt dat er een onderzoek loopt naar de incidenten bij de slagerij aan de Stationsweg.
Den Haag wordt de afgelopen weken met regelmaat opgeschrikt door explosies. Zo was er in de nacht van zondag op maandag nog een bij een avondwinkel aan de Hogewal. Hierbij ontstond veel schade, ook bij de naastgelegen winkels.
De slagerij aan de Stationsweg is nu vrijwillig dicht
De slagerij aan de Stationsweg is nu vrijwillig dicht © Den Haag FM

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!