Stickers gezocht voor nieuwe tentoonstelling over streetart

© beelden via Dorien
DEN HAAG - Het is je vast wel eens opgevallen als je bij een verkeerslicht staat te wachten: Den Haag hangt vól met stickers. Het gemeentearchief Den Haag is op zoek naar alle stickermakers en stickerplakkers. Vanaf 4 maart is er in de Tramtunnel namelijk een nieuwe tentoonstelling over streetart in onze stad. 'Wij willen stickers daar een onderdeel van laten zijn', vertelt Helga Meijer van het gemeentearchief in Bob Staat Op.
Tijdens de tentoonstelling 'Den Haag Graffiti - van Tag tot Art' komen er in de galerij in de tramtunnel foto's te hangen van Haagse streetart door de jaren heen. 'Graffiti begon al ergens in de jaren 80, en door de jaren heen is onbedoeld heel wat van die kunst op straatfoto's terechtgekomen', legt Meijer uit. Het idee voor de tentoonstelling kwam voort uit een samenwerking met Haagse graffiti-artiest Angst. 'Hij wilde daar graag een boek over maken, en zo zijn we gaan samenwerken.'
Bij een tentoonstelling over streetart mogen stickers zéker niet ontbreken, vertelt Meijer. 'Die worden vaak ook gemaakt door graffiti-artiesten. Vaak anoniem, want officieel mag het allemaal niet. Graffiti en stickers plakken is verboden, maar het is een hele gave kunstvorm. Het bestaat ook al sinds de Romeinen. We kunnen er inmiddels niet meer omheen.' Daarom vraagt het gemeentearchief Hagenaars om hun favoriete stickers in te leveren of op te sturen. 'Dat mag ook anoniem', vult Meijer aan.
Per persoon mogen maximaal vier stickers ingezonden worden. Op de website van het gemeentearchief staat meer info over hoe de stickers ingeleverd moeten worden.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!