Ruim 1.100 handtekeningen tegen invoering betaald parkeren Loosduinen

Inwoner van Loosduinen tekent de digitale petitie bij raadslid Ralf Sluijs
Inwoner van Loosduinen tekent de digitale petitie bij raadslid Ralf Sluijs © Hart voor Den Haag
DEN HAAG - De handen lijken niet op elkaar te gaan voor het invoeren van betaald parkeren in Loosduinen. Dat leidt Hart voor Den Haag af uit het feit dat dat 1.166 Loosduiners een petitie hebben getekend waarin ze zeggen tegen het plan te zijn.
In december van vorig jaar kwam de grootste partij in de gemeenteraad met een petitie die het college van burgemeester en wethouders vraagt om af te zien van het invoeren van betaald parkeren in het gebied. 'Loosduinen heeft zich verenigd en zegt luid en duidelijk 'nee' tegen dit onzalige plan', stelt raadslid Ralf Sluijs. 'Niemand zit erop te wachten, niemand heeft erom gevraagd en toch drukt het college, tegen alle afspraken in, het gewoon door. Zo ga je niet met mensen om.'
Eerder adviseerde de Commissie Loosduinen al om 'niet te kiezen voor het van bovenaf opleggen van een parkeerregeling'. Tijdens een wijkbijeenkomst voor Kijkduin, Ockenburgh en Bohemen, Meer en Bos constateerde men ook al dat de meningen over het betaald parkeren verschillen. 'De een vindt het absoluut niet nodig, de ander ziet het graag snel ingevoerd worden', staat te lezen in de resultaten van een enquête in de buurt.
Ralf Sluijs wil de petitie volgende week aanbieden aan stadsdeelwethouder Hilbert Bredemeijer (CDA). Het raadslid: 'Bewoners met een smalle beurs voelen zich onnodig verder op kosten gejaagd, ouderen vrezen minder of geen bezoek meer te krijgen en genodigden die een uitvaart bijwonen moeten straks ook gaan betalen. Bezopen.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!