Uittips Den Haag: Van een rollerdisco tot een tribute aan Metallica mét een harmonie orkest

The Unforgiven II treedt op met harmonieorkest Zeelandia
The Unforgiven II treedt op met harmonieorkest Zeelandia © PDH Bookings
DEN HAAG - Wat is er lekkerder dan het nieuwe jaar beginnen met een vette disco. Of even headbangen op Metallica? En als je toch liever iets rustiger zoekt, dan is er nog steeds genoeg te doen. Je leest het in onze uittips.

Rollerdisco in het Paard

Even lekker je hoofd leegmaken aan het begin van het nieuwe jaar. Dat kan vrijdagavond in het Paard. Die wordt dan speciaal omgebouwd tot Rollerdisco Heaven. 'Van swingende soul tot 70's disco en 80's synthesizer knallers. Alles komt voorbij en reken maar van yes dat je met spierpijn naar huis rolt', belooft het Paard zelf. Het advies is dan ook om je skates goed in te smeren en je kleding lekker aan het tijdperk van de disco aan te passen. Voor mensen die helemaal geen skates hebben is er geruststellend nieuws. Die kan je ter plekke voor tien euro huren in de maten 36 tot 50. De disco begint om 20.00 uur en duurt tot 01.00 uur.
Een kaartje kan je kopen op de site van het Paard.

Metallica meets harmonie

Metal én klassieke muziek? Het is voor sommige mensen misschien even wennen aan de combinatie. Toch gaat de Nederlandse band The Unforgiven ll zaterdag 13 januari om 20.00 uur optreden met het 55 mensen tellende harmonieorkest Zeelandia in het World Forum. Zoals de naam al doet vermoeden is The Unforgiven II een Metallica-tribute band. De groep gaat in Den Haag het hele album S & M uit 1999 van Metallica spelen. Dat werd destijds live opgenomen met het San Francisco Symphony Orchestra. De dirigent van het orkest Zeelandia is zelf enthousiast, vertelde hij na de repetities. 'Na de eerste klanken was de spanning eraf en werd er op het podium evenveel genoten als in de zaal. Het enthousiasme van het publiek overtrof werkelijk onze verwachtingen: Kippenvel!'
Tickets zijn te verkrijgen via website World Forum Den Haag.

Terrorist met tattoo bij Paagman

Wie op deze zaterdag liever een iets rustiger activiteit onderneemt, kan ’s middags om 15.00 uur naar boekhandel Paagman, vestiging Fred. Daar is schrijver Terry Hayes te gast om naar aanleiding van zijn boek Het jaar van de sprinkhaan geïnterviewd te worden door Arjan Peters. De nieuwe thriller van Hayes gaat over een CIA-agent de jacht opent op een terrorist die de wereld dreigt te vernietigen. Zijn identiteit is onbekend, maar hij is te herkennen aan de sinistere tatoeage van een sprinkhaan op zijn rug. Na afloopt signeert Hayes zijn werk.
Aanmelden voor deze gratis lezing moet via de site van Paagman.

Met z'n allen fietsen door Den Haag

De een fietst mee voor de gezelligheid, de ander voor het klimaat of voor het verbeteren van de fietsinfrastructuur. Voor de Haagse fietsburgemeester Remco de Rijk zelf is het idee dat fietsers in Den Haag beter zichtbaar moeten worden gemaakt. Wat hun beweegredenen ook zijn: op zondag 14 januari stappen veel mensen op hun rijwiel voor de vijfde Haagse Fietszwerm. Die vertrekt om 16.00 bij het standbeeld van Haagse Harry op de Grote Markt. De Rijk, één van de initiatiefnemers van de zwerm: 'We geven zo op een positieve aandacht aan het fietsen door onze stad. Iedereen kan meefietsen, op elke soort fiets.' Dat er meer aandacht komt voor fietsers is volgens De Rijk geen overbodige luxe. 'Den Haag is de gevaarlijkste fietsstad van Nederland’, stelt hij. ‘Per duizend inwoners gebeuren hier de meeste ongevallen.' Wel een beetje uitkijken dus, als je zondag meefietst.
Alle informatie is terug te vinden op de site van de fietszwerm.
Eerdere fietszwermen trokken altijd veel deelnemers
Eerdere fietszwermen trokken altijd veel deelnemers © de Haagse Fietszwerm

Lekker lezen voor kinderen

En speciaal voor de jongeren! Woensdagmiddag 17 januari wordt op de jeugdafdeling van de Centrale Bibliotheek aan het Spui een mooi prentenboek voorgelezen aan kinderen van 4 tot 8 jaar. Daarna wordt er gekleurd of geknutseld. Reserveren hiervoor is niet nodig, wel moeten kinderen worden begeleid door een ouder of verzorger. Tijd: tussen 14.30 en 15.30 uur.
De Centrale Bibliotheek aan het Spui
De Centrale Bibliotheek aan het Spui © Bibliotheek Den Haag

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!