Danique deelt haar leven op social media en kan daar nu award mee winnen

Danique
Danique © Eigen foto
DEN HAAG - De beste X'er van Nederland, het is een titel waar de Haagse Danique - ook wel bekend als Vroege Vogel bij Bob Staat Op - misschien wel mee naar huis gaat. Danique plaatst actief op X (het voormalige Twitter) en is daarvoor nu genomineerd voor 'The Best Social Awards'. 'Je wordt er een beetje ongemakkelijk van maar het is wel mooi.'
Je kent Danique misschien wel als je naar Bob Staat Op luistert. In dat programma maakte ze vrijdag haar nominatie bekend, voor haar aanwezigheid op X als nietbeyonce.
'Dateleed, sporten of het huishouden: met haar openhartige posts over dagelijkse struggles doorbreekt Danique een hoop taboes over gevoelige onderwerpen. Eerlijk, scherp en ontwapenend, met een hele grote scheut zelfspot. Ze is misschien nietbeyonce, maar ze zingt wel vaak lekker in de juiste toon op je tijdlijn', aldus de jury van The Best Social Awards.

Alternatief

'Dat gaat over mij, prachtig toch!' reageert Danique in Bob Staat Op. 'Je wordt er een beetje ongemakkelijk van maar het is wel heel mooi.' En dat is een tijd waarin veel mensen het sociale medium juist verlaten en op zoek gaan naar een alternatief.
Dat herkent Danique zelf ook: 'Op heel veel vlakken is het raar en onverwacht, ook omdat ik zelf steeds meer een stapje terug aan het doen ben van X en aan het verhuizen ben naar Threads.' Dat is een alternatief van Instagram dat erg lijkt op Twitter/X.

Leuke kant

'Anderzijds denk ik ook: er gebeurt van alles op X wat a-relaxed is, maar er zitten ook leuke mensen op en leuke dingen op. Het is mooi om er je steentje bij te dragen aan de leuke kant van het platform', vervolgt Danique.
Om er met de award vandoor te gaan, heeft Danique wel stemmen nodig. 'Dat kan tot en met 22 januari op de site van The Best Social Awards'. De uitreiking is 1 februari.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!