Werkzaamheden Wijnhaven starten bijna: meer groen en nieuwe bestrating

Ontwerp van de vernieuwde buitenruimte van de Wijnhaven
Ontwerp van de vernieuwde buitenruimte van de Wijnhaven © Gemeente Den Haag
DEN HAAG - De eerste werkzaamheden aan de openbare ruimte Wijnhaven gaan maandag 15 januari van start. De Wijnhaven krijgt meer groen, bankjes en nieuwe bestrating.
De huidige openbare ruimte is aan onderhoud toe. Daarom zullen tussen januari en mei werkzaamheden plaatsvinden. Om de impact te beperken en de bereikbaarheid te behouden, worden de werkzaamheden in fases opgedeeld. De eerste fase start dus 15 januari.
Wat er precies gaat gebeuren: het donkergrijze hardsteen wat er nu ligt, wordt vervangen. In de plaats daarvan komen er straatbakstenen die aansluiten op de rest van het Spuikwartier en de binnenstad.

Groen aangepakt

De trambaan wordt onderscheiden door andere straatbakstenen. Zo kunnen mensen de trambaan makkelijker herkennen.
Ook het groen wordt aangepakt: de huidige bomen worden aangevuld met nieuwe bomen. Daaronder komen plantvakken, aan sommige lange zijdes krijgen die banken zonder rugleuning.

Fietsers te gast

De Wijnhaven blijft ook na de vernieuwingen een voetgangersgebied. Fietsers zijn daar te gast. De informele fietsroute Kalvermarkt-Uilebomen blijft bereikbaar en vrij van obstakels, aldus de gemeente.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!