Haags voetbalteam zet in vroege uurtjes vliegveld op stelten met Wolter Kroes

'Viva Hollandia' werd luidkeels gezongen door de terminal van Rotterdam The Hague Airport
'Viva Hollandia' werd luidkeels gezongen door de terminal van Rotterdam The Hague Airport © Pim Markering
DEN HAAG - De voetballers van HSV DUNO zijn vrijdagochtend vroeg vertrokken op trainingskamp naar Gran Canaria, maar niet voordat ze op het vliegveld nog éven de boel op stelten hebben gezet. Ze liepen daar niemand minder dan Wolter Kroes tegen het lijf. Dat maakte de vroege vertrektijd van 6.00 uur een stuk aangenamer.
De sfeer zit er vrijdagochtend goed in in de vertrekhal van Rotterdam The Hague Airport. Geheel toevallig kwam de groep van ongeveer 60 voetballers en hun aanhang Wolter Kroes tegen in een café. Op beelden van de ontmoeting is te zien hoe de hele groep vrolijk meeblèrt wanneer Kroes op zijn stoel springt en uit volle borst 'Viva Hollandia' zingt.
'Hij zat met z'n zoon aan een tafeltje en werd al snel herkend', zegt verslaggever Pim Markering, die namens Haaglanden Voetbal met de club meereist. 'Eerst zette het team heel voorzichtig dat nummer "Ik ben je prooi" van hem aan. Daar vond hij het nog iets te vroeg voor. Daarna kwam "Viva Hollandia" en toen wilde hij wel meedoen. Hij was heel vrolijk.'
Het is niet de eerste keer dat HSV DUNO in het buitenland traint: vorig jaar trokken ze voor hun trainingskamp naar Torremolinos aan de Spaanse Costa del Sol.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!