Gewonde vrouw op de Parallelweg blijkt slachtoffer van zware mishandeling

De politie deed vrijdagmorgen uitgebreid onderzoek op en rond de Parallelweg
De politie deed vrijdagmorgen uitgebreid onderzoek op en rond de Parallelweg © Regio15
DEN HAAG - De vrouw die vrijdagochtend gewond werd gevonden in het groen naast de Parallelweg in de Schilderswijk, is het slachtoffer van een zware mishandeling. De politie is een onderzoek begonnen en zegt 'dringend' op zoek te zijn naar getuigen.
De politie kreeg rond 05:15 uur een melding dat er een zwaargewonde vrouw lag in de bosjes naast de Parallelweg, in de buurt van het Haags Openbaar Vervoer Museum. De vrouw bleek slachtoffer te zijn van een zware mishandeling en is naar het ziekenhuis vervoerd.
Uit het eerste onderzoek werd duidelijk dat sprake was van een 'ernstig geweldsincident', aldus de politie vrijdagmiddag. Dat speelde zich vermoedelijk tussen 03:00 en 05.00 uur 's nachts af.
Na de vondst van het slachtoffer werd de omgeving afgezet vanwege een uitgebreid onderzoek dat urenlang duurde. Het verkeer mocht daarom ook een tijdje niet over de Parallelweg rijden.

Signalement

De politie heeft inmiddels ook een signalement van een mogelijke verdachte. Het gaat om een licht getinte man van 1.75 á 1.80 lang. De man heeft een gezet postuur en droeg mogelijk een donkere pet.
Het slachtoffer heeft voor dat zij werd mishandeld te voet een route afgelegd vanaf de De La Reyweg richting de Parallelweg, aldus de politie. Ze liep via de Moerweg, Fruitweg en de Parallelweg.

Getuigen

De politie roep nu mogelijke getuigen op zich te melden. Dat kunnen mensen zijn die iets gezien hebben op de route die de vrouw 's nachts heeft afgelegd, maar ook mensen die iets verdachts zagen op of rond de Parallelweg. Verder zoekt de politie naar camerabeelden.
Mensen die informatie hebben, kunnen bellen met de opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!