Podcast: Lekkage door werkzaamheden, nieuwe demo op de A12 en ex-dakloze Jeroen bezeert knie

Stadhuis Den Haag
Stadhuis Den Haag © Den Haag FM
DEN HAAG - Actiegroep Extinction Rebellion kondigde nieuwe demonstraties op de A12 aan. Verder werd vrijdag duidelijk dat het lekte in het gemeentearchief. Ook vertelde voormalig dakloze Jeroen over zijn moeizame reis naar het World Economic Forum in Davos. Dit en meer is deze week te horen in onze podcast Den Haag FM Deze Week.
De werkzaamheden bij de ingang van het stadhuis hebben geleid tot lekkage in de kelder van de Centrale Bibliotheek aan het Spui. Een aantal dozen van het gemeentelijk archief zijn daarbij nat geworden. Er zou geen noemenswaardige schade zijn ontstaan en het gevaar is ondertussen geweken. Politiek verslaggever Maxime Kok vertelt er meer over.
Presentator Bob Brinkman sprak deze week een paar keer met de voormalig dakloze Jeroen Nederveen. Hij zou naar het Zwiterse Davos gaan om daar te spreken over dakloosheid. Het laatste deel van zijn reis uit Nederland naar het World Economic Forum zou te voet afleggen. Het noodlot sloeg echter toe. Woensdag bezeerde Jeroen zijn knie, waardoor hij de reis heeft moeten afblazen. 'Op zijn verjaardag gaat hij nu naar huis', zegt Brinkman.
Op Scheveningen zijn er grote zorgen over de uitbreiding van de milieuzone naar de gehele Haagse kust. Er is voor de bedrijvigheid rond de visserij te weinig tijd om het wagenpark te verduurzamen, als er al alternatieven zijn.
Daarnaast was dit de week waarin Extinction Rebellion aankondigde opnieuw te gaan demonstreren op de A12. In de Haagse politiek werd er verschillend op gereageerd. Ook doet het gemeentearchief een oproep: voor een expo in de tramtunnel worden stickers gezocht.
Heb je tips voor mooie verhalen of leuke activiteiten? Geef dat dan door via denhaagfm.nl of op een van de socials.
De podcast van Den Haag FM is te vinden op Spotify en Podimo. Of beluister hem in de player hieronder.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!