Flexflitser moet snelheidsduivels op de Vreeswijkstraat beteugelen

Langs de Vreeswijkstraat komt een tijdelijke flitspaal te staan
Langs de Vreeswijkstraat komt een tijdelijke flitspaal te staan © gemeente Den Haag
DEN HAAG - Op de Vreeswijkstraat in Leyenburg wordt woensdag een flitspaal geplaatst. Volgens de gemeente gaat het om een zogeheten 'flexflitser'. Deze paal staat tijdelijk op plekken waar vaak hard wordt gereden.
Het Openbaar Ministerie (OM) besloot de paal aan de Vreeswijkstraat te plaatsen na verzoeken van de gemeente en de politie. Op de plek aan de rand van het Zuiderpark wordt vaak hard gereden en ook gebeuren er veel ongelukken. Dit terwijl er ook een drukke oversteekplek is met veel voetgangers en fietsers.
Volgens de gemeente hebben flitspalen een 'positief effect op het rijgedrag van mensen'. De gemeente, de politie en het OM verwachten dat bestuurders hun rijgedrag aanpassen en dat de verkeersveiligheid op de Vreeswijkstraat verbetert.

Positieve verandering

Wethouder Arjen Kapteijns (GroenLinks, mobilieit) verwacht ook veel van de paal, laat hij in een verklaring weten. 'Met het plaatsen van de flitspaal op de Vreeswijkstraat zetten we een belangrijke stap naar een veiliger verkeersomgeving. Door gerichte handhaving bevorderen we de veiligheid op deze drukke oversteek, waar voetgangers en fietsers vaak deelnemen aan het verkeer. Samen met de politie en het OM zorgen we voor een positieve verandering in rijgedrag, waardoor de Vreeswijkstraat veiliger wordt voor iedereen.'
De camera's in de paal gaan op 17 januari aan. Wie er daarna nog te hard rijdt, krijgt een boete. De flexflitser komt ter hoogte van de Renswoudelaan en handhaaft op de maximumsnelheid van 50 kilometer per uur. Flitspalen staan 24 uur per dag aan en overtredingen worden direct doorgestuurd naar het Centraal Justitieel Incassobureau (CJB).

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!