Klimaatdemonstranten blokkeren ingang Kunstmuseum

Klimaatdemonstranten blokkeren het Kunstmuseum in Den Haag
Klimaatdemonstranten blokkeren het Kunstmuseum in Den Haag © ANP
DEN HAAG - Een handvol demonstranten van Extinction Rebellion blokkeerde korte tijd de ingang van het Kunstmuseum in Den Haag. Er waren tientallen actievoerders aanwezig. In het museum vindt dinsdagochtend het EBN Energieontbijt plaats. De meeste genodigden konden over de actievoerders heen stappen en het museum in gaan, waar het ontbijt om 08.00 uur begon. Tientallen gasten moesten enige tijd voor de ingang wachten.
De ingang van Museon-Omniversum dat aan het Kunstmuseum grenst, werd ook geblokkeerd. Maar ook daar stapten mondjesmaat mensen over de demonstranten heen om richting het ontbijt te gaan, laat een verslaggever van het ANP ter plaatse weten.
Zo'n 350 mensen uit de energiesector komen tijdens het ontbijt samen om te praten over de energietransitie. Onder de aanwezigen is ook prinses Laurentien, maar de verslaggever heeft haar nog niet gezien.

Rode loper

XR noemt de bijeenkomst een 'lobbymoment voor de fossiele industrie' en vindt het 'onbegrijpelijk' dat deze bijeenkomst 'de rode loper uitlegt voor de fossiele industrie'. De actievoerders zijn inmiddels weer vertrokken en de genodigden zijn binnen.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!