Gideon van Meijeren (Forum voor Democratie) stopt als raadslid

Gideon van Meijeren (Forum voor Democratie)
Gideon van Meijeren (Forum voor Democratie) © Gemeente Den Haag
DEN HAAG - Gideon van Meijeren legt zijn functie als raadslid voor Forum voor Democratie in Den Haag neer. Van Meijeren gaat verhuizen en moet daarom zijn raadszetel afstaan. Fractievertegenwoordiger Massimo Etalle neemt het stokje van hem over.
Van Meijeren verhuist naar het Overijsselse dorpje Heino. 'Ik zoek wat rust en dat heb ik daar gevonden', zegt hij tegen Den Haag FM. Maandagmiddag heeft het Forum voor Democratie-raadslid de gemeenteraad ingelicht over zijn verhuizing. Van Meijeren zegt dat tijdens de gemeenteraadsvergadering van 25 januari zijn functie naar Etalle gaat.
Maandagavond ontstonden er vragen over het woonadres van Van Meijeren na een bericht van journalist Chris Aalberts op sociale mediaplatform X (voorheen Twitter). Aalberts zag op de website van de Tweede Kamer dat Van Meijeren in Heino zou wonen en vroeg zich af wat dit zou betekenen voor zijn werk als raadslid in Den Haag.

Secretaris JFVD

Massimo Etalle is nu nog fractievertegenwoordiger voor Forum voor Democratie in de gemeenteraad. Hij is daarnaast ook secretaris van de jongerenvereniging van Forum voor Democratie, hoofdredacteur van het partijblad De Dissident en student werktuigbouwkunde.
Bij de Tweede Kamerverkiezingen afgelopen jaar stond Etalle op de landelijke lijst op plek acht.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!