Opnieuw stijgen de huurprijzen in Den Haag: prijs stijgt met ruim 8 procent

Huurwoningen, foto ter illustratie
Huurwoningen, foto ter illustratie © Facebook Vestia
DEN HAAG - Huurwoningen in de vrije sector zijn voor nieuwe huurders in de laatste drie maanden van vorig jaar in Den Haag met 8,4 procent gestegen in vergelijking met een jaar geleden. Dat meldt woningplatform Pararius. In onze stad betaal je gemiddeld 19 euro 35 per vierkante meter.
Landelijk gezien kwam de gemiddelde prijs per vierkante meter uit op 18 euro en 1 cent per vierkante meter per maand. Een jaar geleden was dat 1 euro 41 lager. In vier van de vijf grote steden (Den Haag, Utrecht, Eindhoven en Amsterdam en Rotterdam) is de prijs in het laatste kwartaal van 2023 gestegen. Alleen in Eindhoven daalde gemiddelde prijs.
De stijging van de prijs komt mede doordat het aantal vrije sector huurwoningen dat vrijkwam voor nieuwe huurders met 15,6 procent is gedaald. Dat er minder huurwoningen zijn in de vrije sector komt volgens Pararius omdat particuliere beleggers er steeds vaker voor kiezen om woningen die vrijkomen te verkopen en niet opnieuw te verhuren. 'Het effect op de vrije sector huurmarkt is vele malen groter dan het effect op de koopmarkt. De vrije sector huurmarkt is 8 keer kleiner dan de koopmarkt waardoor de verschuiving van woningen naar de koopmarkt drastische gevolgen heeft voor de huurprijzen van de woningen die overblijven', zegt Jasper de Groot, directeur van Pararius

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!