Uittips Den Haag: Internationaal Literatuurfestival en Queen-feest in PAARD

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © Unsplash / Iñaki del Olmo
DEN HAAG - Zit je met deze temperaturen liever binnen op de bank, of ga je eropuit? Als je nog niet weet wat je moet doen dit weekend, vind je in de uittips van deze week weer wat inspiratie!

Internationaal Literatuurfestival

Tientallen schrijvers, dichters, spoken-word performers en musici uit de hele wereld zijn de komende dagen in Den Haag. Het Writers Unlimited Internationaal Literatuurfestival vindt hier namelijk van 18 tot en met zondag 21 januari plaats.
Het festival vindt plaats op meerdere locaties in Den Haag, waaronder theaters, bibliotheken en scholen. Op zondag worden de Haagse literatuurprijzen uitgereikt. Het hele programma en tickets voor de verschillende onderdelen vind je hier.

'Fan van Queen' in PAARD

Fan van Queen? Dan moet je vrijdagavond 19 januari in PAARD zijn. Het feest 'Fan Van' legt de focus op een specifieke artiest, en vrijdag is het dus de beurt aan Queen. Een avondje rocken dus op je favoriete hits van de rockband.
Meer informatie en tickets op de site van PAARD.

Haagse Kunstkring: Marius Bauer

Kunstenaar Marius Bauer (1867-1932) was een van de eerste Nederlandse Oriëntalisten. De schilder - maar vooral etser - werd geboren in Den Haag en volgde daar ook zijn opleiding. De Haagse Kunstkring staat zaterdag 20 januari in het teken van de kunstenaar.
Er wordt een lezing gegeven door Ellis Mensinga, voormalig museum curator Volkenkunde. Ze vertelt onder meer over Bauers reis naar Moskou. Anita Poolman, voordrachtskunstenaar, draagt voor uit de brieven die Bauer naar het thuisfront stuurde. Toegang is gratis, je moet je wel even aanmelden.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!