Eigenaren steken Boeddhabeeld zelf in brand, hulpdiensten rukken massaal uit

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © Arun Prakash / Unsplash
DEN HAAG - Wat doe je als je klaar bent met je Boeddhabeeld in huis? De meeste mensen zullen het beeld naar het grofvuil brengen of doorverkopen, maar de eigenaren van zalencentrum Opera in Den Haag hadden een heel andere oplossing. Ze staken de Boeddha namelijk in brand met alle gevolgen van dien.
De brandweer kreeg rond 10.45 uur een melding van een brand aan de Fruitweg in Den Haag waarbij flinke rookwolkenvrijkwamen.
Nadat de brandweer met meerdere voertuigen arriveerde waren de rookwolken al verdwenen en was de brand ook alweer gedoofd.

Boete voor milieudelict

Later bleek een Boeddhabeeld in vlammen te zijn opgegaan doordat de eigenaren hem zelf in de brand hadden gestoken. De reden: ze vonden dat het beeld niet meer nodig was in hun pand en het beeld paste ook niet in de auto.
De politie werd daarom ook nog opgeroepen naar de Fruitweg. 'De eigenaren hebben een boete gekregen voor een milieudelict', laat een politiewoordvoerder weten.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!