Bas Muijs in val gelokt en mishandeld, man verdacht van poging tot doodslag

Bas Muijs
Bas Muijs © ANP
DEN HAAG - Een van de verdachten in de zaak rondom de mishandeling van acteur Bas Muijs wordt verdacht van poging tot doodslag. Dat laat het Openbaar Ministerie (OM) weten. De inhoudelijke behandeling van de zaak rondom de mishandeling is op 12 september. Dat zegt een woordvoerder van de rechtbank Midden-Nederland. Tijdens de zaak staan twee verdachten terecht.
Muijs werd in maart 2023 onder valse voorwendselen naar Arnhem gelokt, waarna hij door iemand werd mishandeld. Het AD berichtte eerder dat de acteur zou zijn beschoten met een spijkerpistool. Ook zijn keel zou toen zijn dichtgeknepen.
De eerste verdachte is een 40-jarige man, meldt het OM. De rechtbank besloot eerder, na twee pro-formazittingen, dat hij de zaak in vrijheid mag afwachten. Het OM verdenkt de man van poging tot doodslag, of als dat niet bewezen kan worden poging tot zware mishandeling. Daarnaast wordt hem wederrechtelijke vrijheidsberoving en afdreiging, een vorm van afpersing, ten laste gelegd.

Vrouw als tweede verdachte

De tweede verdachte is een 32-jarige vrouw. Zij is in deze zaak nog niet voor de rechter geweest en er is nog geen dagvaarding uitgebracht. Het OM doet geen mededelingen over de verdenking tegen haar. De tenlastelegging tegen haar zal op zitting worden voorgedragen.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!