Hagenaar aangehouden op verdenking van moord op vermiste Nederlander in Suriname

Beeld ter illustratie
Beeld ter illustratie © Politie.NL
DEN HAAG - De politie heeft dinsdag een 49-jarige man uit Den Haag aangehouden op verdenking van moord danwel doodslag op een vermiste man in Suriname. Het slachtoffer, Rishi Parmesar uit Hoofddorp, is door zijn familie op zondag 18 december 2022 als vermist opgegeven. De man zou toen vanuit Suriname terug naar Nederland komen. Parmesar is nog altijd niet gevonden.
Op dit moment zit er voor dit onderzoek in Suriname één persoon vast. Een ander is nog wel verdachte maar zit niet meer in hechtenis.
Het Openbaar Ministerie van Suriname heeft op basis van de onderzoeksresultaten aanleiding gevonden de vermiste Parmesar dood te verklaren.

Mogelijk omgebracht op eigen terrein

De politie heeft aanwijzingen dat Parmesar op zijn eigen terrein in Lelydorp, ten zuiden van Paramaribo, om het leven is gebracht. Hij werd daar op 18 december 2022 voor het laatst gezien.
Na uitgebreid onderzoek en in samenwerking met de Surinaamse autoriteiten kwam de aangehouden verdachte in beeld. De man uit Den Haag wordt op vrijdag 19 januari voorgeleid aan een rechter-commissaris.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!