EK Beachvolleybal komt deze zomer naar Den Haag

© ronaldhoogendoorn.nl
DEN HAAG - Den Haag wordt dit jaar speelstad tijdens het EK Beachvolleybal. Dat is vandaag bekendgemaakt. Van 13 tot en met 18 augustus is Nederland voor de vierde keer in de geschiedenis organisator van het EK. Ook Apeldoorn en Arnhem worden speelsteden.
Al sinds het eerste EK in Nederland in 2006 was Den Haag iedere editie die Nederland organiseerde speelstad. In 2012 en 2018 werd twee keer Nederlands EK-goud veroverd in Den Haag. Het is volgens de gemeente daarom 'bijna geen verrassing te noemen' dat Den Haag een van de gaststeden is tijdens de editie van 2024.
Ook de (halve) finales zullen komende zomer op het Scheveningse strand gespeeld worden. 'Heel de stad kijkt er enorm naar uit om onze sporters in actie te zien op het strand van Scheveningen. Den Haag is dé topsportstad aan zee en de thuishaven van Beach TeamNL, waar alle Nederlandse toppers dagelijks trainen', reageert wethouder Hilbert Bredemeijer (sport).

'Sportief feest'

Volgens de wethouder wordt het EK een 'sportief feest voor én met de hele stad'. 'Iedereen in Den Haag kan dit meebeleven en er via side events zelf aan meedoen. Zo komt de hele stad in beweging. Ik hoop dat een van onze Haagse beachvolleybalduo's er met het goud vandoor gaat.'
Nederland heeft niet alleen EK's gehost, in 2015 vond het WK Beachvolleybal ook plaats in ons land.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!