'Verraderlijk glad' op wegen, ook vanavond code geel

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © ANP
DEN HAAG - Als je vanochtend of vanavond de weg op gaat, moet je goed oppassen. De ANWB waarschuwt dat het verraderlijk glad op de weg is. Het KNMI heeft weerwaarschuwing code geel afgegeven.
'De wegen kunnen overal nog verraderlijk glad zijn. Blijf alert en houd genoeg afstand', zegt Tim Schaap van de ANWB bij mediapartner Omroep West. Hij benadrukt dat dat ook nodig is wanneer de auto winterbanden heeft.
Vanwege die gladheid heeft het KNMI code geel afgegeven in het hele land, dus ook in onze provincie. In de ochtend in verband met sneeuwbuien: sneeuwresten of bevriezing kunnen glad zijn.
'De gladheid is soms verraderlijk en levert hinder op voor het verkeer. In een forse sneeuwbui kan het zicht bovendien kortdurend slecht zijn', aldus het KNMI.

Vanavond opnieuw glad

In de ochtend geldt code geel vrijdag van 7.00 tot 12.00 uur. Vanmiddag verdwijnt de gladheid tijdelijk, zegt het KNMI. Maar vanavond en in de nacht naar zaterdag is het ook weer oppassen geblazen. Dan wordt het plaatselijk glad doordat natte wegen kunnen bevriezen.
Daarom geldt vrijdagmiddag vanaf 17.00 uur opnieuw code geel. Die waarschuwing blijft staan tot zaterdagmiddag 12.00 uur.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!