Agenten verbaasd door eerlijke arrestant die wapen- en drugsbezit toegeeft

Beeld ter illustratie
Beeld ter illustratie © Politie.NL
DEN HAAG - Agenten van het Basisteam Zuiderpark keken vreemd op toen ze tijdens een late dienst in Moerwijk een wel hele eerlijke bestuurder staande hielden. De man was openhartig over het rijden onder invloed en drugs- en wapenbezit en leidde de agenten tot nog meer vondsten in zijn woning.
Tijdens een laatste ronde door Moerwijk zien de agenten 's avonds laat hoe een auto zonder verlichting voor hen rijdt. Dat valt nogal op, dus geven de agenten een stopteken en beginnen een gesprek met de bestuurder.
'De man vertelde direct eerlijk dat hij geen rijbewijs had. Dat hij zijn lichten niet aan had, had hij niet door. Mogelijk was de man niet helemaal helder, want in het asbakje in de middenconsole lag een joint.'

Eerlijkheid duurt het kortst

Terwijl de man wordt getest op drugsgebruik, merken de agenten ook dat hij naar alcohol ruikt. Daarop vertelt de man eerlijk dat hij heeft gedronken. 'Uit zijn blaastest kwam vervolgens de hoogst mogelijke uitslag.'
Als agenten vragen of er nog andere dingen zijn die ze moeten weten, geeft de man opnieuw toe. Op de achterbank ligt een doosje met een flinke hoeveelheid wiet. Reden genoeg voor de agenten om de man aan te houden.
Eerlijkheid duurt het langst, maar in dat geval gaat dat niet op: nog voor de agenten de man kunnen fouilleren, bekent hij ook nog eens een vuurwapen en een mes bij zich te hebben. Daarna wordt de man meegenomen.

Meer wapens in woning

Tijdens een controle van zijn woning treffen agenten nog veel meer wapens aan. Ook worden er munitie, illegaal vuurwerk, een gestolen fiets en drugs gevonden.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!