Stroomstoring in binnenstad: trams staan stil en winkels zonder stroom

© HTM
DEN HAAG - De stroom is vrijdagmiddag uitgevallen in een deel van het centrum. 510 huishoudens in het postcodegebied 2511DK tot 2511GT zaten volgens netbeheerder Stedin zonder stroom. De storing is inmiddels verholpen.
De stroomstoring begon rond 12.45 uur. Trams in de binnenstad vielen stil. Tram 9 en tram 16 moesten omrijden, vanwege de storing konden zij niet langs halte Kalvermarkt-Stadhuis tot en met halte Bierkade.
Ook winkels, supermarkten, horecagelegenheden en de Haagse campus van de Universiteit Leiden werden getroffen. Een student van de universiteit liet aan Den Haag FM weten dat het pand op de Turfmarkt werd ontruimd. 'De elektrische kluisjes gaan niet open, dus een aantal studenten staan zonder jas buiten.'

Oorzaak onbekend

Het stadhuis en Amare hadden nog wel stroom. Ook de studio van Den Haag FM was niet getroffen, waardoor de uitzending door kon gaan.
De storing was om 13.31 uur verholpen, meldt Stedin. De oorzaak is niet bekendgemaakt.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!