Mehmet grist loten ter waarde van 10.000 euro van balie en krijgt taakstraf

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © ANP
DEN HAAG - De 30-jarige Mehmet O. is tot 120 uur werkstraf veroordeeld voor het stelen van Toto-loten in supermarkten. Dat deed hij in het Den Haag, Westland en Hoek van Holland. Tijdens de rechtszaak toonde de man spijt: 'Dit is niet het pad dat ik wil bewandelen. Ik wil trouwen, ik heb een baan.'
Van half maart tot half augustus vorig jaar was de 30-jarige man uit Den Haag op boevenpad en sloeg hij toe in supermarkten in Naaldwijk, Poeldijk, Den Haag en Hoek van Holland. Als de medewerker even niet keek, griste hij de loten van de verkoopbalie. Een keer ging dat er hardhandig aan toe en liep een supermarktmedewerkster een wondje aan haar vinger op.
Dit soort diefstallen zijn volgens de rechter niet goed te praten en zorgen voor frustraties bij de getroffen ondernemers. 'Die zijn aan de afhandeling van diefstallen tijd kwijt en ondervinden financiële schade', meent de rechter. De verdachte is het daarmee eens. 'Dit is niet het pad dat ik wil bewandelen. Ik wil trouwen, heb een baan', klonk het in de rechtszaal.

Tanken zonder te betalen

Mehmet O. heeft meer op zijn kerfstok. Zo acht de rechtbank bewezen dat hij in 2022 - voorzien van valse kentekenplaten - tankte zonder te betalen. Dat gebeurde in Den Haag, Wateringen en Rijswijk.
Alles bij elkaar genoeg redenen om O. te veroordelen tot 120 uur werkstraf. Verder moet hij zes maanden de cel in, waarvan vier maanden voorwaardelijk. De twee maanden feitelijke celstraf heeft de Hagenaar al in voorarrest gezeten.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!