Podcast: Jessica Mendels, Den Haag Zuidwest en politiechef Krukkert

© The Hague and Partners
DEN HAAG - De gemeenteraad sprak deze week opnieuw over wat de uitspraak van de rechter betekent voor de plannen in Zuidwest. Ook zijn er nog uitdagingen voor het Haagse afval, blikken we met de politiechef van de eenheid Den Haag terug op haar eerste halfjaar én we verwelkomen Jessica Mendels als nieuwe collega bij Den Haag FM. Maxime Kok en Rob Kemperman praten je in een halfuur bij over de verhalen van de afgelopen week.
De gemeenteraad is zeer kritisch op wethouder Martijn Balster over het door de Raad van State vernietigde bestemmingsplan voor Steenzicht en Ruimzicht. Het college van burgemeester en wethouders stuurde eerder een brief waarin werd gesteld dat de bouw niet stil komt te liggen, maar politieke partijen zetten daar vraagtekens bij. Zij vragen zich af wat deze uitspraak zegt over de bouwplannen in Zuidwest en de opstelling van het college in de zaak. Politiek verslaggever Maxime Kok vertelt er meer over.
Deze week werd ook duidelijk dat de afvalverbrandingsinstallatie van AVR naar verwachting pas in oktober weer in gebruik kan worden genomen. De installatie vloog in september in de brand. Ook Haags afval ging naar Rotterdam. Omdat dat voorlopig niet kan, zoekt de gemeente naar bufferlocaties waar het huisafval tijdelijk kan worden opgeslagen. Tot medio februari is er nog genoeg ruimte, maar het is nog onduidelijk waar het afval daarna naartoe gaat.
Verder was Karin Krukkert, de politiechef van de Eenheid Den Haag, te gast in Lunchroom Lash. Met haar blikken we terug op de afgelopen zes maanden, waarin zij onder meer te maken kreeg met zware vuurwerkexplosies en de A12-blokkades van Extinction Rebellion.
Deze week werd ook duidelijk dat Alleskunner-VIPS-winnaar Jessica Mendels het radioprogramma Haags Bakkie komt presenteren. 'Ik heb er superveel zin in', zegt Jessica. 'Ik kreeg er afgelopen tijd echt kriebels van in mijn buik. Soms komt er iets op je pad dat direct goed voelt. Hier word ik heel enthousiast van.' Eerder werkte ze al bij RTL en Omroep West. Vanaf 22 januari is ze er elke dag tussen 10.00 en 12.00 uur op Den Haag FM.
Heb je tips voor mooie verhalen of leuke activiteiten? Geef dat dan door via denhaagfm.nl of op een van de socials.
De podcast van Den Haag FM is te vinden op Spotify en Podimo. Of beluister hem in de player hieronder.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!