Campagne Meld Misdaad Anoniem van start in Laak, Moerwijk en Rustenburg-Oostbroek

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © Politie
DEN HAAG - De campagne van Meld Misdaad Anoniem is maandag van start gegaan in Laak, Moerwijk en Rustenburg-Oostbroek. De gemeente Den Haag en het meldpunt roepen bewoners op om verdachte situaties anoniem te melden. Door in te zetten op anonimiteit, wordt de drempel verlaagd om meldingen te maken.
Laak, Moerwijk en Rustenburg-Oostbroek zijn kwetsbaar voor criminaliteit, zoals drugshandel en geweldpleging. Voor de aanpak van misstanden zijn (anonieme) meldingen cruciaal. Signalen die kunnen wijzen op misstanden in de wijk zijn bijvoorbeeld een sterke hennepgeur of een zoemend geluid. Maar ook panden met geblindeerde ramen of geluidsoverlast kunnen verdacht zijn.
Laak wordt gezien als de vergeten wijk. Samen met de bewoners en de gemeente is in april 2023 het actieplan Laak vastgesteld om de problemen aan te pakken. Rustenburg en Oostbroek is een wijk met verschillende nationaliteiten waar ook een integrale aanpak actief is. De gemeente werkt hiervoor samen met bewoners en wijkpartners.

Anoniem melden is ook echt anoniem

De campagne van Meld Misdaad Anoniem is een van de acties om de veiligheid in de stad te verbeteren. De gemeente Den Haag werkt samen met overheidspartners zoals politie, OM, Belastingdienst en het RIEC (Regionaal Informatie- en Expertise Centrum) om ondermijnende criminaliteit te voorkomen en aan te pakken.
Via online advertenties, sociale mediaberichten, flyers en posters roept Meld Misdaad Anoniem bewoners op om anoniem melding te maken van verdachte zaken. Anoniem melden kan telefonisch via 0800-7000 en via de website.

Bijeenkomsten

Om bewoners bewust te maken van de problematiek, worden er bijeenkomsten georganiseerd. De eerste bijeenkomst vindt plaats op woensdag 24 januari in Laak: Trefpunt Laakhage, Peilstraat 67, van 19.00 tot 20.30 uur. Op basis van meldingen kan vervolgens gericht onderzoek worden gedaan om wijken veilig te houden.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!